Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.07.2017, 20:18

Реформа судової експертизи направлена на вирішення проблем сфери

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Після того, як зареєстрував законопроект № 6264 "Про судово-експертну діяльність", дискусія щодо змісту реформи оживилась, точки зору почали розділятися. Мотивуючи свою участь в цій комплексній роботі принципом “не нашкодити фахівцям”, закликав судових екс

Післятого, як зареєстрував законопроект №6264 "Про судово-експертну діяльність в Україні",дискусія щодо змісту реформи оживилась,точки зору почали розділятися. Мотивуючисвою участь в цій комплексній роботіпринципом “не нашкодити фахівцям”,закликав судових експертів працюватиспільно на результат.

Спільнимвиявилось те, що не лише європейськікраїни, а й наші сусіди пройшли вже цюреформу, і сформували систему, яка працюєна забезпечення правосуддя. Без тискувлади, без корупційної складової, звідповідальністю судових експертів засвою роботу, за висновки на основіфактів, а не домовленостей.

Від демонополізації нам нікуди не дітись. Це вимога часу. На сьогоднішній день монополія держави скасована в таких сферах публічної діяльності, як нотаріат, арбітражні керуючі, оціночна та аудиторська діяльність, третейські суди. Далі - судова експертиза. 

Крім того, с пільнимдля усіх видів судових експертиз є факт,що в держустановах черга на проведенняекспертиз сягає двох років. А це,відповідно, гальмує судові процеси.

Останні записи