Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.07.2015, 13:50

Мукачево-2: тінь Медведчука?

Журналіст, громадський діяч

Сьогодні Мукачеве може стати предтечею "гайдамаччини" або самосудів по всій Україні

Тихе провінційне місто Мукачевознову в центрі уваги!

Перший раз Мукачівська епопеявідбулася після виборів 2002 року. Пізніше, ці події «охрестили» як безпрецедентне політичне протистояння,яке привернуло увагу всього світу й пізніше було назване найбруднішими виборамив новітній історії України. Усі ганебні виборчі технології влади були викриті:апробація масових фальсифікацій під орудою міліції, місцевих бандитів і підкерівництвом кума Путіна - Медведчука. Тоді Мукачеве стало місцем відпрацювання  псевдовиборів2004 року і "предвісником" першого Майдану.

Події в Мукачевому, які відбулися11 липня цього року, викрили усі внутрішні проблеми української правоохоронноїсистеми: міліцейське «кришування» бандоформувань, використання мандатудепутата, корупція прокуратури і дволикість центральної влади. Все те, з чим намагаєтьсяборотися суспільство і чого не хоче робити влада.

Безумовно, ці  події не залишиться без наслідків. Звернітьувагу, попри очевидні протизаконні дії «Правого сектору», ця організація маєбільшу довіру у суспільства, ніж українська влада.  Яка з а рік правління  втратила суспільну довіру та  авторитет. І цей процес - незворотній.

І як би зараз різні сторони не називали події наЗакарпатті: провокація ПС чи диверсія Московії, скільки б постів не написавАваков у Фейсбуці, але факт залишається фактом, - через півтора року післяМайдану, в Україні процвітає контрабанда, а народні депутати утримують власнихбойовиків, яких покриває МВС

Я неодноразово звертав увагупредставників влади, що лінія фронту на Сході це - не єдине місце протистояннядемократичної України і Путінського феодалізму. Успіх України полягає векономічному зростанні та побудові справедливого суспільства, а не брехні іпошуку «інакомислія». Уже врешті треба зрозуміти, що ніяка надсучасна армія незахистить країну, коли всередині неї продовжуватимуться побори в правоохороннихорганах, процвітатиме корупція, вестиметься провальна кадрова політика, а врішеннях влади превалюватиме політична доцільність над суспільними інтересами іпануватиме суцільна брехня. Держава є сильною тоді, коли її підтримує народ. Неможна говорити про люстрацію, а насправді на посади призначати медведчуківців,регіоналів, родичів і бізнеспартнерів; не можна кричатипро боротьбу з корупцією і давати можливість втікати з країни корупціонерам; неможна говорити про децентралізацію, а будувати монархію, не можна говорити, щойдемо у Європу, а самому приторговувати з Московією! Це двулико, огидно іочевидно!

У 2002 році громада Мукачева знайшласпосіб перемогти владу під час виборів і показала усій Україні, що прогнилуправоохоронну систему тодішньої України і брехливі технології Медведчука, можнаподолати правдою і народною згуртованістю.

Сьогодні  Мукачеве може стати предтечею"гайдамаччини" або самосудів по всій Україні. Це коли на фонізлочинної бездіяльності влади, громадяни братимуть на себе функції правосуддя. Іце означатиме, що діючій владі приходить кінець, бо якщо нинішні можновладці неприпинять брехати і не почнуть працювати на Державу, то наступна барикада будезведена на Грушевського. І це вже реальна можливість для Путіна поглинути усюУкраїну. І у цьому винувата влада…

Останні записи