Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.05.2015, 13:01

Україна напередодні…

Журналіст, громадський діяч

Влада говорить про необхідність постійного піклування про ветеранів війни, учасників визвольного руху та жертв нацизму, але забуває про учасників теперішньої війни на сході України, ліквідовуючи добровольчі батальйони і не виплачуючи допомоги сім’ям загиб

Усі події минулого тижня навантажили стільки думок,що важко було впорядкувати їх. Насправді, тиждень, що минає дав масу приводів для роздумів щодо майбутнього України.

Всепочалося з підготовки до святкування 70-ліття завершення ВВВ та передбаченнязадумів Путіна. Усі гадали, чи буде загострення ситуації на сході, чи почнеПутін повномасштабну війну, чи чекатиме завершення «всеросійського екстазу», авже потім, як у випадку із завершенням олімпіади «Сочі - 2014» - почне«собирать земли» руками зелених чоловічків.

Наступнаподія - Саміт Україна – ЄС. Попри стриману критику аналітиків, цей захід давнам надію, що економічна частина Угоди про асоціацію Україна – ЄС, на підтримкуякої почався Майдан у листопаді 2013 року, таки вступить в силу з 1 січня 2016року.  І так виглядає, що забаганки Росіїщодо зупинки процесу євроінтеграції України будуть проігноровані європейськимилідерами.

Далі донорська конференція  з міжнародної підтримки України, яказавершилася нічим. Зокрема, за словами прем’єра Арсенія Яценюка,Греція отримала 300 мільярдів доларів допомоги, хоча там «немає війни, немаєросійських танків, а греки не борються з ядерною державою». Україна отрималалише 30 мільярдів доларів у рамках загальної підтримки МВФ та від країн «Груписеми». Донори відповіли: спочатку реформи, а потім гроші.

Нуі, на завершення міжнародних  подій напередодні 9 травня - «рятувальна операція Шкіряка», який перебуваючи напосаді  в.о. глави Державної служби знадзвичайних ситуацій, в умовах загоряння лісів під Чорнобилем і  проведення АТО, сам особисто вилетів у Непал,щоб врятувати 80 українців від стихії. Врешті, він створив надзвичайну ситуаціюв Індії,  з якої прийшлося рятувати і йогосамого. І велике щастя, що евакуація наших громадян не потребувала оперативногореагування, а то б загинули усі, хто тиждень чекав «зоряного рятувальника».

Звнутрішньополітичних очікувань змушують замислитися заяви різнихвисокопосадовців щодо активізації диверсійно - терористичної активності .Очільники МВС хвилюються за провокації на 9 травня. Навіть наш Президентвисунув ультиматум,  так званим, але офіційноне визнаним терористичним організаціям  ДНР і ЛНР, а його представник Л.Кучма навітьвстиг провести з ними переговори. Примітно, що попри те, що на 9 травняочікуються провокації з використанням символіки «колорадів»  ікомуністів, законопроект  «Про  засудження комуністичного танаціонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні тазаборону пропаганди їх символіки », який бувухвалений ВР ще 11 квітня досі не підписаний Петром Порошенком і не вступив усилу. Очевидно, що комуністи і проросійські сили користуючись такою можливістюпровокуватимуть українців радянсько-комуністичною символікою завтра з повною силою.  І не важко передбачити, що якийсь воїн АТО,який на війні захищав Україну ціною свого життя,  надивившись по телебаченню сюжетів про,начебто, заборону червоних прапорів кинеться виконувати ще не підписаний закон!Напевно, «міліція з народом» такого захисника України затримає за організацію«беспорядков» і припинить «безчинства».

До речі, про бійців АТО! А.Яценюкініціював прийняття Закону «Про увічнення перемоги наднацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років». Того ж 11 квітня народнідепутати прийняли його. Але, якось виглядає не добре, коли Уряд ініціює: «необхідність постійного піклування про ветеранів війни, учасників визвольногоруху та жертв нацизму», але  забуває про учасниківсучасної війни на сході України, ліквідовуючи добровольчі батальйони і невиплачуючи допомоги сім’ям загиблих у теперішній війні!?

«Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Останні записи