Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2014, 12:44

Творці коаліції захопилися процесом

Журналіст, громадський діяч

Всупереч економічній кризі, потенційні творці коаліції більше думають не про її подолання, а вирішують одвічне питання розподілу портфелів.

Формуванняпарламентської коаліції з боку політиків нагадує часи «коаліціад», «спікеріад»і нічим не відображає нинішнього стану України. Творці коаліції захопилисяпроцесом, а не думають про результат.

На сьогодні вУкраїні треба означити три надпроблеми: криза в економіці, війна на Сході ізростання невдоволення громадян, яке може перерости у  внутрішньою політичною нестабільність -третій Майдан, якого Україна не переживе.

По-перше, длятого щоб заспокоїти суспільство, влада має втілити елементи прямої демократії,щоб громадяни самостійно могли контролювати чиновників та активно впливати наполітичне життя в своєму регіоні. Повірте, мешканці міст і сіл краще знають,хто у них є корупціонером і казнокрадом ніж найкращий Генеральний прокурор.Тому владі треба віддати повноваження впливу на чиновників громадам, а Урядуварто зосередитися на розвитку економіки і припиненню війні на Сході, в томучислі і на інформаційній складовій. Час вже назвати усе своїми іменами: мимаємо війну, а не АТО; маємо диверсійні загони Росії, а не сепаратистів; маємозахоплені Росією райони Донецької і Луганської областей, а не ДНР і ЛНР.

По-друге, мимаємо прем’єра, який вважає себе переможцем виборів і претендує на цю посадупісля формування коаліції. У цьому випадку, він має оприлюднити конкретнікроки, які б дозволили бізнесу зрозуміти, чи Уряд і далі буде обслуговуватибізнес олігархів, приймати нормативні акти, які вбивають будь-яку ініціативу ібуде ходити по світу з протягнутою рукою, чи Уряд все ж піде шляхом Польщі істворить умови для швидкого розвитку середнього і малого бізнесу, що дастьможливість оперативно створити нові робочі місця і наповнити державнийбюджет. 

Саме вирішенняпроблем економіки, народного невдоволення та війни і мають стати основою уформуванні коаліції. І під ці задачі має формуватися структура Уряду іперсональний склад.

Як тільки намвдасться сформувати відповідальну владу і запрацює економіка, то Україні нестрашні ні Путін, ні його диверсанти. В іншому випадку, політичні вошканняпризведуть до краху держави.

Останні записи