Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.08.2014, 15:21

Мінський формат: без надії сподіватися

Журналіст, громадський діяч

Путін вкотре бреше і краде, Європа мовчить, а ми сподіваємося

Останній тиждень в зарубіжних та вітчизняних ЗМІ точилася жвава дискусія щодотристоронньої зустрічі у форматі Україна—ЄС—«Євразійська трійка» . Експерти таполітологи прогнозували усі можливі наслідки, які може понести ця зустріч,проте, найголовніше питання, яке турбувало усіх – чи зможуть в Мінську Порошенкоз Путіним домовитися про припинення вогню на Сході.

Отже, вівторок, 26 серпня, у Мінську розпочинається зустріч. Все наче йдеза планом.  Офіційна частина розпочата,рукостискання відбулося.  Склалосявраження що кожна зі сторін під час переговорів визначила для себе червонулінію, за яку неможна переходити  і коженучасник переговорів розумів, що остаточної «крапки» сьогодні не буде.

Але всі чекали найважливішого – зустрічі Володимира Путіна і ПетраПорошенка "віч-на-віч". Джерела повідомляли про небажання інеможливість проведення таких переговорів, проте розмова відбулася і  тривала близько двох годин. За результатамизустрічі наш Президент, на підсумковій прес-конференції,  повідомив про потужну підтримку України Європейським Союзом та про досягнуті домовленості:  зокрема, про активізацію діяльностітристоронньої контактної групи Росія-Україна-ЄС ; про необхідність закриття кордонів України дляпереміщення військової техніки, найманців, зброї, а також  про активізацію роботи контактної групи заучасті ОБСЄ по врегулюванню ситуації на Сході України.

Невже потяг рушив і можна видихнути з полегшенням…

Але є одне але. Не лише Президент України відзвітував перед  ЗМІ на прес-конференції, але й російський керманичтеж мав зустріч з журналістами. До речі, на його прес-конференцію не пустили  українських медійників. Пізніше деякі ЗМІ опублікувалиголовні меседжі Путіна по переговорах у Мінську, де він зазначив, що на зустрічіпредметно не обговорювалися умови припинення вогню в Україні, бо це не справаРосії, а внутрішня справа самої України.

І вистачає ж совісті робити такі заяви після того, як було віддано наказвоювати на Сході України десантникам із Пскова, Костроми і Рязані та влаштуванняспектакль з гуманітарним конвоєм внаслідок чого в Україні зникли два підприємства:«Топаз» і «Луганський патронний завод».

Путін вкотре брешеі краде, Європа мовчить, а ми сподіваємося...

Останні записи