Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2014, 14:02

Україні потрібен Парад Перемоги!

Журналіст, громадський діяч

Україна єдина, і коли на Сході гинуть люди, влада має створювати умови для безпеки, оборони і реформування країни, а не керуватися давньоримським принципом "хліба і видовищ" і в тиху дерибанити бюджетні кошти прикриваючись символічними дійствами

З наближеннямдати відзначення 23 річниці Незалежності України різні експерти, політики тагромадськість почали жваво обговорювати доцільність проведення такого заходу під час війни на Донбасі.Генералітет аргументує таке рішення необхідністю підтримки бойового духувійськових в АТО, а також бажанням продемонструвати світу, що армія у наспотужна і вона єдина з народом.

"Одноразовий"захід такого масштабу навряд зможе підбадьорити солдата на передовій так, як цеможе зробити броня. А демонструвати, що армія з народом потрібно в іншийспосіб. Більше того, для тих, хто підтримує армію -  таких демонстрацій точно не потрібно. Проте,80 мільйонів гривень, можновладці вирішили спустити на видовище. А на ці гроші можна було придбати дуже потрібнінашим солдатам бронежилети та каски, придбати медикаменти, харчі чи  пальне. Для прикладу, зараз у мене вдома двоє бійців, яких українські командиривідрядили на війну. Добре, що хоч дали бронежилети і ... каски часів ІІСвітової війни. Тож сьогодні я займаюся пошуком і придбанням сучасних кевларових  касок, і іншої амуніції, яка має захистититих хлопців у бою. А ще купив їм квитки на дорогу, бо армія не дала коштів на проїздбійців і зону АТО.

Складаєтьсявраження, що український народ має боротися за незалежність країни не лише ззовнішнім агресором, але й з внутрішнім, в особі генералів і політиків, які наведення АТО запроваджують військовий податок та грають на почуттяхнебайдужості, закликаючи населення переказувати власні кошти на проведення АТО, а тим часом розкрадаютьмільярди прикриваючись патріотичними лозунгами.

Для прикладу,Верховна Рада напередодні свята підняла бойовий дух спонсорам ДНР і ЛНР.Вдумайтесь, законом «Про тимчасові заходи на період проведенняантитерористичної операції», який був прийнятий 14 серпня , українськийпарламент надав пільги громадянам, які живуть в зоні АТО (а багато хто воюєпроти України), скасувавши пеню на штрафи, які нараховуються по кредитнихзобов’язаннях. Також, тим же законом, запроваджено мораторій на перевіркипідприємств в зоні АТО, які доволі часто фінансують ДНР і ЛНР і ремонтуютьтехніку бойовиків. Ще й доручили поширити на ці підприємства форс-мажорніобставини, що дозволяє фірмам з Донбасу, які здебільшого належать Януковичу ійого поплічникам, не виконувати договірні зобов’язання! Тобто, українськийпарламент підтримав громадян і підприємства, які доволі часто допомагаютьзнищувати Україну на Донбасі! До слова, підприємства, які не перебувають у зоніАТО і допомагають українській армії та добровольчим батальйонам встановитиукраїнську владу на Донбасі таких пільг депутати чомусь не придумали!!!

Ну, і, закон «Просанкції», який був прийнятий того ж дня також напевно підбадьорив прибічниківНоворосії. Депутати в цей день так перепрацювалися, що широкорозпіаренимзаконом «Про санкції» вони вирішили застосувати кару до юридичних і фізичнихосіб, які здійснюють терористичну діяльність! А це означає, що спочатку, судповинен визнати, що, наприклад «Тазпром», чи якийсь банк, який фінансуєдиверсантів на Донбасі, здійснює терористичну діяльність, після чого Україна повідношенню до нього застосує санкції. Ну, не маразм!  Після такого закону український уряд іполітики, які увесь світ просять ввести санкції проти Росії і Путіна, мають, якмінімум, вибачитися перед США і ЄС, які вже ввели санкції до фізичних іюридичних осіб на підставі висновків їхніх фахівців.

Україна єдина, іколи на Сході гинуть люди, влада має створювати умови для безпеки, оборони іреформування країни, а не керуватися давньоримським принципом "хліба івидовищ" і в тиху дерибанити бюджетні кошти прикриваючись символічнимидійствами.

Україні потрібенПарад Перемоги, а не «бенкет під час чуми»!  

Останні записи