Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2014, 11:58

Громадських активістів множать на нуль

Журналіст, громадський діяч

Політики знову використали громадськість лише для отримання влади і нічого не роблять, або не збираються робити для виконання своїх же обіцянок, які давалися на Майдані і які политі кров’ю «Небесної сотні»

У ЗМІ з явилася  новина проте, що Тетяна Чорновол вирішила звільнити c я з посади урядового уповноваженого з питаньантикорупційної політики.  Пояснивши своєрішення тим, що в Україні не має політичної волі на безкомпромісну,широкомасштабну війну з корупцією.

Шкода, що ідея про створенняв Україні незалежного Антикорупційного бюро з широкими повноваженнями, яка  була озвучена зі сцени київського Майдану -нереалізована.  Але ж обіцяли! Обіцяли  зі сцени втілити в життя усі ініціативи Майдану, зробити, змінити та виконати вимоги українськогонароду. І серед них - люстрація чиновників і політиків, які призвели країну дотакого стану та антикорупційна  боротьба.Але хто з високопосадовців та політиків вже пам’ятає про обіцянки, про десяткиневинних людей, які полягли на Майдані, коли  крісла і булави вже поділені.

Так історичносклалося, що за усі роки Незалежності влада імітувала  розвиток громадянського суспільства і пригодовувала"кишенькові"неурядові організації . На жаль, чиновники не хотіли бачити в громадських активістахпартнерів, а використовували їх лише як інструмент для досягнення своїх власнихцілей.

Революція Гідності таМайдан дали новий поштовх для розвитку в Україні справжнього громадськогосуспільства. Громадські активісти довели свою зрілість та готовність жити засвітовими стандартами і весь світ зміг оцінити наш патріотизм і відданість. 

Здавалося, щосправедливість перемогла, коли пав режим Януковича і відбулися призначення увладні кабінети не лише політики, але й кілька громадських активістів – ТетянаЧорновол, Вікторія Сюмар та Єгор Соболєв. Ми сподівалися, що представникигромадського суспільства зможуть бути корисними новій владі і зможутьпереламати бюрократичні схеми і знищити корупцію назавжди. Раділи, колиновообраний президент декілька разів ініціював зустрічі з громадськимиактивістами і намагався при світлі камер побудувати діалог.

Проте несклалося!

На початкучервня звільнилася Вікторія Сюмар. Тепер вирішила піти Тетяна Чорновол,  парламентарі блокують законопроект пролюстрацію Єгора Соболєва. Виходить, що політики знову використали громадськістьлише для отримання влади і нічого не роблять, або не збираються робити длявиконання своїх же обіцянок, які давалися на Майдані і які политі кров ю «Небесної сотні».

Політики,навіть в умовах війни і потужного суспільного поступу і далі, як казав одинвідомий діяч: «намагаються множити на нуль» громадських активістів. Це поприте, що лише дякуючи громадськості  політики прийшли до влади.  І все це лише за ради самозбереження влади підлозунгами – «Все для України» та «Україна понад усе»!

Останні записи