Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2014, 13:11

Парламентський склероз чи зрада Майдану!

Журналіст, громадський діяч

Громадська кампанія «За відповідальну владу» наполягає на політичній відповідальності українських партій і політиків за дії і бездіяльність, які призвели до узурпації влади Януковичем, втрати територіальної цілісності України і смерті тисячі громадян у роз

17 червня 2014року має увійти в історію українського парламентаризму, як ще один ганебнийдень невиконання обіцянок народними депутатами. Сьогодні відбулося голосуваннящодо включення до порядку денного засідання ВР проектів законів про внесеннязмін до виборчого законодавства. Усі намагання включити це питання до порядкуденного  були успішно провалені. В томучислі і голосами учасників діючої коаліції. Зокрема, за жоден із законопроектівне голосували депутати, які входять до депутатських груп – членів коаліції«Економічний розвиток» і «Суверенна європейська Україна». І це не дивно,оскільки ці групи були створені на руїнах ПР, а перевибори можуть їх позбавитиможливості повернутися до парламентської зали.

Дивує позиціядепутатів фракції «Батьківщина». Попри вчорашні заяви їхнього боса СергіяСоболєва, що фракція підтримує дострокові парламентські вибори, але для їхпроведення потрібно змінити виборче законодавство, майже два десятки депутатіввід «Батьківщини» вперто не голосували навіть за включення цього питання допорядку денного. 

Більше 20депутатів цієї ж фракції провалили голосування і за проект  Постанови про звернення Верховної Ради Українидо Президента України у зв'язку з подіями на Сході України. Не пройшло й доби змоменту гучних  заяв про введеннянадзвичайного стану на Донбасі того ж Соболєва, який  ще вчора так переживав , щоб права громадянбули захищені, щоб проводились ефективні військові дії по боротьбі з тероризмом…  

Що це, політичнанепослідовність,  черговий обман виборцівчи зрада? Невже така потужна політична сила як «Батьківщина», поряд з комуністамиі регіоналами, боїться перевиборів до Верховної Ради України, до чого їхнідепутати закликали зі сцени Майдану ще кілька місяців тому?

А в цей часучасники громадянських середовищ пікетували Верховну Раду і намагалися донестидо депутатів, що суспільство вимагає розпуску парламенту, який себедискредитував. Проте, окремі депутати, які в медіа часто розказують, що вони завиконання вимог народу, не почули голосу представників Майдану!

Громадськакампанія «За відповідальну владу» наполягає на політичній відповідальностіукраїнських партій і політиків за дії і бездіяльність, які призвели доузурпації влади Януковичем, втрати територіальної цілісності України і смертітисячі громадян у розв'язаній війні українофобами з депутатськими значками!

Останні записи