Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.07.2017, 13:46

Вітайте, шановні – українське органічне виробництво!

Власниця агрофірми "Зоря"

Ми живемо в світі моди, нових віянь та трендів, що завдяки сучасній системі комунікацій розповсюджуються дуже швидко. Мода є на все - одяг, здоровий спосіб життя і навіть на екологічне сільське господарство. Наприклад, є популярний музикант Стінг, якого о

Ми живемо в світі моди, нових віянь та трендів, щозавдяки сучасній системі комунікацій розповсюджуються дуже швидко. Мода є навсе  - одяг, здоровий спосіб життя і навіть на екологічне сільськегосподарство. Наприклад, є популярний музикант Стінг, якого останнім часомцитують на тему  його захоплення йогою. А чи відомо вам, що ця талановиталюдина підтримує ще один всесвітній тренд – виробництво органічних продуктів?Оливкову олію, виноград і навіть каштановий мед він робить на власній фермі вІталії!

І варто визнати – тренд органічного виробництва досяг інаших, українських земель. Що значить органічне виробництво? Якщо просто – товирощування сільськогосподарської продукції без застосування мінеральнихдобрив, хімії, ГМО. Така система сприяє природній біологічній активностігрунтів, не виснажує гумус, сприяє правильному балансу поживних речовин. І врезультаті – без хімії врожай більший! В Україні наразі під органічневиробництво зайнято 1% сільськогосподарських угідь, це 210 сертифікованихгосподарств, причому 138 з них з’явилися за останні десять років. 48% іззагального обсягу виробництва цих господарств складають зернові, а на другомумісці – олійні, 16%.

Наша агрокомпанія «Зоря» теж дотримується органічногоспособу виробництва. Ми вирощуємо льон,  робимо з нього олію , а такожвирощуємо просо, овес, жито, фенхель та лікарські трави. Досі ми реалізовувалиолію оптом, але плануємо відкрити лінію фасування своєї органічної олії зльону. Тож підтримуємо міжнародний стандарт – адже мета органічного виробництване тільки забезпечення суспільства здоровими продуктами, а і економічневідродження регіонів, де таке виробництво налагоджується. Ми вирощуємо наш льонна Поліссі, а колись вирощування льону було візитною карткою цього регіону.Підіймаємо село, забезпечуємо людей робочими місцями – і, нарешті, створюємо тусаму додану вартість, виробляючи власний продукт. І до речі, нашу продукцію, які продукцію багатьох інших українських «органіків» дуже охоче купують закордоном, особливо у Європі.   

Тож вирощування льону, виготовлення з нього олії – цедійсно міжнародний органічний тренд, у якого ще і потужна економічнастратегічна складова в Україні. Про це, та багато чого іншого ми будемо говоритина Міжнародному Фестивалі Льону, який я організовую традиційно в кінці літа.Цього річ 26 серпня в селі Стремигород Житомирської області. Окрім теми льонуна Фестивалі буде ще потужна розважальна частина, показ колекцій одягу з льону,ярмарок, майстер-класи та багато іншого цікавого. Тож запрошуємо всіх  -підтримайте тренд! 

Останні записи