Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2018, 17:21

Стягнення “безнадійного” боргу з ліквідаційного банку - реально

В.о. начальника Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Вперше за тривалий час Офісу вдалося забезпечити надходження коштів від ліквідаційної банківської установи, що надійшли від продажу ФГВФО її активів.

Ми неодноразово писали про нарощення податковогоборгу, яке провокується недосконалістю нашої нормативної бази. Стосується це, впершу чергу, тих підприємств, які, на жаль, більше не беруть участі векономічному житті країни та не є активними платниками податків в прямому сенсіцього виразу, - банків у процесі ліквідації. З тими зобов’язаннями, що вонизмушені декларувати, хоч і не ведуть жодної прибуткової діяльності, ми,сподіваюся, скоро дамо раду разом з ДФС і Фондом гарантування вкладів фізичнихосіб. А тим часом, з ними є ще одна проблема. Навряд чи когось здивуюствердженням, що за досвідом стягнення «старих» податкових боргів черезприєднання до кредиторських вимог не є гарантованим шляхом до погашенняподаткового боргу таких установ.

Але нарешті ця практика починає руйнуватися, в першучергу – дякуючи співпраці, яку ми налагодили з представниками Фондугарантування вкладів фізичних осіб. Відтепер стало можливе надходження коштіввід ліквідаційної банківської установи, що надійшли від продажу фондом їїактивів, та їх сплата до Державного бюджету України.

         Вже в лютому 2018 року,за результатами провадження таких спільних зусиль, вдалося забезпечити сплатуліквідаційним банком податку на прибуток в обсязі 28 млн грн.

Що далі? Ми продовжуємо співпрацю між Офісом та ФГВФО,в першу чергу - щодо розробки й впровадження дієвої нормативної бази дляадміністрування ліквідаційних банківських установ, щоб можна було ненакопичувати “паперові” борги і стягувати реальні.

Останні записи