Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2011, 11:56

Правова позиція

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Черговий приклад того, наскільки важливими і корисними можуть бути правові позиції Конституційного Суду України. Докладніше див. Кампо В.М. Правові позиції Конституційного Суду України як необхідний елемент забезпечення судово-правової реформи // Вісник

Черговийприклад того, наскільки важливими і корисними можуть бути правові позиціїКонституційного Суду України.

Докладнішедив. Кампо В.М. Правові позиції Конституційного Суду України як необхіднийелемент забезпечення судово-правової реформи // Вісник Конституційного СудуУкраїни. – 2010. – N2. – С. 112-122

31травня 2011 року Конституційний Суд України ухвалою у справі 2-12/2011в ідмовив у відкритті конституційного провадження законституційним зверненням громадянина Пономарьова Сергія Сергійовича щодоофіційного тлумачення положень частини першої статті 148               Кодексу законів про працю України.

Однак у тексті ухвали міститься важливаправова позиція. Ось цитата:

«Представництвояк форма правової допомоги в суді є способом реалізації суб’єктом його прав таобов’язків у разі, якщо він з певних причин не має можливості безпосередньовзаємодіяти з іншими учасниками правових відносин. Одним із видівпредставництва є представництво за договором, тобто письмовою угодою, якоюсуб’єкт права уповноважує фізичну або юридичну особу представляти його інтересиу правових стосунках з судом і учасниками судового провадження».

Вищенаведенаправова позиція Конституційного Суду України спростовує твердження частиниукраїнських суддів про те, що адвокат, який є представником сторони у процесі,не надає цій стороні правової допомоги, а отже, витрати сторони на сплатугонорару адвокатові-представнику не підлягають відшкодуванню (див. статтю суддіЛисичанського міського суду Віталія Фастовця у газеті Юридичний Вісник України. №25-26 (781-782) 19 червня – 2 липня 2010 року).

Останні записи