Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013, 11:49

Медичний огляд водіїв

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Важливе уточнення текст адвоката нашого об'єднання Дмитра Нікульникова.

Важливе  уточнення  текст адвоката нашого об'єднання Дмитра Нікульникова.

Міністерством охорони здоров'яУкраїни, Міністерством внутрішніх справ України видано наказ від 31 січня 2013року № 65/80 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водіїта водіїв транспортних засобів»,  якийнабув чинності 12 березня 2013 року .

Пунктом 1.4. цього Положення передбачено: «Щозмінномупередрейсовому та післярейсовому медичним оглядам підлягають водії транспортнихзасобів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності,фізичних осіб - підприємців, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів(далі - перевізник)».

З метою практичного застосування зазначеного пункту доМіністерства охорони здоров’я України був направлений  запит з питанням чи підлягають щозмінномупередрейсовому та післярейсовому медичним оглядам водії транспортних засобівпідприємств, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів на підставівідповідних ліцензій на надання послуг з перевезення або водії усіх підприємствнезалежно від наявності ліцензії.

Міністерство охорониздоров’я України повідомило, що відповіднодо статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт» організація ізабезпечення проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичногоогляду водіїв транспортних засобів покладається на автомобільних перевізників.Господарська діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажівавтомобільним транспортом згідно статті 9 Закону України «Про ліцензуванняпевних видів господарської діяльності» підлягає ліцензуванню.

Отже,  щозмінним медичним оглядам підлягають водії транспортних засобів підприємств, що здійснюють господарськудіяльність з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів на підставівідповідних ліцензій. 

Останні записи