Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.12.2014, 14:08

На Вінниччині дії місцевих "повстанців" "грають на руку" Кремлю

Народний депутат України VII, VIII скликань

Події, які відбулися у Вінниці 6 грудня, сколихнули громадськість не лише міста, а й всієї країни. В результаті штурму приміщення обласної Ради постраждали люди. Натовп так званих «опозиціонерів» оголосив про необхідність створення Народної Ради (фактично

Події, які відбулися у Вінниці 6 грудня, сколихнулигромадськість не лише міста, а й всієї країни. В результаті штурму приміщенняобласної Ради постраждали люди. Натовп так званих «опозиціонерів» оголосив пронеобхідність створення Народної Ради (фактично Вінницької Народної Республіки),а на місцевому майдані обрали «народного губернатора».

Все, що нині відбувається у регіоні, дуже нагадує розвитокподій у ДНР та ЛНР.

Купка людей, підбурюваних політичними провокаторами,намагаючись здобути реванш, прагнуть дестабілізувати ситуацію у регіоні.

Однак ми не дамо їм цього зробити. Не можна допуститиповторення ситуації, яка відбулася 2 травня в Одесі, коли сутички та масовізаворушення призвели до загибелі людей.

Варто зазначити, що після суботніх подій у Вінниці, схожізаворушення прокотилися і в інших регіонах країни, Одесі, Кривому Розі.  Безумовно, це виглядає, як заздалегідьспланована акція проти стабільності в регіоні.

Ми не маємо права допустити ситуації, коли брат іде набрата, а матері ховають своїх синів вже всередині України. Треба чіткоусвідомити, що у нас один ворог - агресор, який намагається загарбати нашукраїну.

На жаль, місцеві «повстанці», мабуть, не розуміють, щосвоїми вчинками лише «грають на руку» Кремлю. Адже російські ЗМІ відверто«смакують» подробиці подій на вотчині президента та повідомляють, що наВінниччині відкрито другий фронт проти Києва. Наша держава зараз ослабленавійною з Росією, і замість того, щоб об’єднати сили у боротьбі проти ворога,люди дозволяють маніпулювати собою, стаючи пішаками у чиїсь брудній грі.

Сьогодні ні в якому разі не можна допустити розгойдуванняданої ситуації. Я категорично засуджую сепаратизм і всі його прояви. Вінниччиназавжди була спокійним і політично стабільним регіоном, тут завжди спокійно імирно вживались люди різних національностей і віросповідань. Тому наше завдання- зробити все можливе, щоб так залишалось і надалі.

Дуже прикро, що деякі політичні діячі, переслідуючи своївласні інтереси, починають підбурювати народ, створювати колотнечу всуспільстві.

Як відомо, багато з тих хто розгойдує ситуацію, так звані«ватажки», вже були багато разів при владі. Чому ж за часи своєї роботи вони непоказали жодних реальних результатів? Чому не покарані люди, причетні дозагибелі героїв Майдану, чому на своїх посадах продовжують працювати хабарники,а корупційні потоки просто переведені в «нові» русла?

Я не виступаю захисником, або обвинувачем Вінницькоїобласної влади. Вважаю, що такі події свідчать про те, що і голова ОДА, іголова обласної Ради допустили серйозні прорахунки в своїй роботі, не змогливтримати ситуацію під контролем. Але як би там не було, народне волевиявленняповинно відбуватися цивілізовано, без агресії, а головне - мирно.

У державі незабаром відбудеться децентралізація влади, інарод обере своїх представників у місцеві ради. Тому зараз дуже важливо ненагнітати ситуацію. Попереду місцеві вибори - і у народу буде можливість доручитиуправління на місцях гідним політикам.

 

Останні записи