Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.10.2014, 16:14

Нові антикорупційні закони мають покласти край тотальній корупції

Народний депутат України VII, VIII скликань

В останні дні своєї роботи Верховна Рада довела, що здатна приймати доленосні закони для держави. Зокрема, було зроблено кілька дуже важливих кроків у боротьбі з корупцією.

В останнідні своєї роботи Верховна Рададовела, що здатна приймати доленосні закони для держави. Зокрема, було зроблено кілька дуже важливих кроків уборотьбі з корупцією.

Було ухвалено антикорупційну стратегію - законопроект"Про основи державної антикорупційної політики в Україні на 2014-2017роки" та законопроект про створення Національного антикорупційного бюро.

Даними законопроектами передбачається антикорупційнаекспертиза виборчогозаконодавства, посилення прозорості фінансування партій, прийняття законів прозапобігання конфлікту інтересів обраних чиновників, про посилення громадськогоконтролю за прийняттям рішень у радах, подолання корупції в судах, створеннясистеми інструментів, які б дозволили ефективніше розслідувати корупційнізлочини.

Національне антикорупційне бюро є державним правоохоронниморганом, який буде розглядати злочини, вчинені нардепами, членами Кабміну таінших органів виконавчої влади, депутатами місцевих органів влади, суддями,прокурорами, силовиками, керівництвом великих держкомпаній.

Я вважаю, що ухвалення даних законопроектів – це вірний шляхдо процвітання нашої держави. До цього часу ще жоден із законів не спромігсяподолати корумповану систему, яка будувалася в Україні десятиліттями.

Вірю, що нові антикорупційні постанови нарешті покладутькрай такому явищу, як тотальна корупція, кругова порука, вседозволеність табезкарність, до яких так звикли хабарники.

Обов’язок протидіяти корупції покладено на багатьохчиновників і посадових осіб, розпочинаючи від Президента України, і закінчуючипрацівниками спеціальних підрозділів. Однак до боротьби з цим ганебним явищемповинні долучитися всі без винятку громадяни.

Можливо, хтось задається питанням, а навіщо нам взагаліпотрібна ця боротьба з корупцією? Жили собі, до всього звикли і головне -  як це чиновники без хабаря будуть сумлінновиконувати своі обов'язки? Люди звикли, що лише заохотивши чиновника чи посадовця, від якого залежить позитивне рішення, можливо отримати довідки, дозвіл, акт чиінший важливий документ. Всудах судять, а впрокуратурі  закривають  справи за гроші, в медичних закладах лікивидають безкоштовно лише VIP-персонам,в ВУЗах оцінки студентам ставлять не за знання, а за фінансову винагороду.Одним словом , корупція іхабарі повністю оплутали країну. Такий стан речей вигідний одиницям, а більшість людей від цьогостраждають, самі того не усвідомлюючи.

В Україні часто можна чути, що не вистачає коштів набудівництво доріг, дитсадків, шкіл, а так звана безоплатна медицина давно вжетакою не являється. Якщо хоч на мить уявити Україну державою, де всі безвинятку люди являються законослухняними, то ми б уже через кілька років забулипо розбиті автомобільні шляхи, про відсутність медикаментів в лікарнях.

Важливо чітко усвідомили, що корупція – це не норма, атяжкий злочин,  якийроз'їдає наше суспільство, якіржа. І співучасниками цього злочину є не лише ті, хто вимагає неправомірнувигоду, а ті, хто дає хабарі.

Я закликаю всіх співвітчизників почати рішучу боротьбу зкорупцією, свавіллям чиновників і хабарництвом. Нам потрібно змінити свійсвітогляд і вчитися жити по новому, по закону!

За допомогою відкритої платформи моніторингу корупційнихправопорушень кожен із нас має змогу розпочати боротьбу з корупцією вжесьогодні.

Ми повинні разом йти до спільної мети.

Останні записи