Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.10.2014, 10:20

"Сміттєва люстрація" - вияв власного бачення справедливості доведеного

Народний депутат України VII, VIII скликань

Останнім часом в Україні набув масового характеру спосіб висловлення невдоволення чиновниками та депутатами. Їх без зайвих церемоній кидають в сміттєві баки та навіть завдають їм тілесних ушкоджень. Люди власноруч проводять народну люстрацію.

Останнім часом в Україні набув масового характеру спосібвисловлення невдоволення чиновниками та депутатами. Їх без зайвих церемонійкидають в сміттєві баки та навіть завдають їм тілесних ушкоджень. Людивласноруч проводять народну люстрацію.

В будь-якій цивілізованій країні подібні речі єнеприпустимими,  адже там дієверховенство права.

На превеликий жаль, в нашій державі закони майже не діють, а за останні сім місяців уряд не спромігся покарати винних у масовихвбивствах та катуваннях під час Майдану, не спромігся провести суттєві реформи.Виключення становлять лише ініціативи віце-прем’єр-міністра ВолодимираГройсмана, який займається регіональним розвитком та втіленням реформидецентралізації влади.

На важливих посадах у держустановах, міліції, судах,прокуратурі та інших органах продовжують працювати ті особи, які підтримувалирежим Януковича, виконуючизлочинні накази. Є випадки, коли цих посадовців не лише не усунули від влади, анавпаки підвищили по службі.

Тому людей, які зневірилися у можливості верховенствасправедливості та втіленні ідеалів Революції гідності, цілком можливозрозуміти. Адже вони вже не сподіваються ні на кого, крім себе.

В умовах, коли в державі йде справжня війна, коли гинутьтисячі військових і мирних жителів, ситуація настільки напружена, що люди не знаходять іншого виходу, якнаправити свій гнів на тих, хто повинен був забезпечити нормальне життя україні, а саме на державних чиновників та посадовців.

Обурені їх бездіяльністю, люди трансформують своє бачення справедливості у такі далеко невисокоморальні вчинки, як побиття, обливання зеленкою та викидання у сміттєвібаки.

Якщо найближчим часом не провести законну реальну люстраціюу всіх органах влади, невдоволення народу може сягнути таких меж, що зупинитийого буде вже неможливо.

Дуже дивно виглядають зави Генпрокурора стосовно того, щозакон про люстрацію нібито порушує конституційні права громадян, в той час колирегіонали і комуністи мають намір оскаржити цей закон у Конституційному суді.

Вважаю заяву Генерального прокурора його власною позицією, атлумачити закони на відповідність Конституції України має аж ніяк непрокуратура, а виключно Конституційний суд. А позиція стосовно цього Президента П.Порошенка, якми знаємо, залишається незмінною, Імовірніше за все, закон про люстрацію будепідписаний, і тоді всівиконавчі органи влади повинні чітко його виконувати.

Україні  потрібнопройти свій шлях очищення, якце вже давно зробили прибалтійські країни, Чехія, Польща, Угорщина, Румунія ібагато інших розвинутих країн,  які теж жили під радянською окупацією! 

Останні записи