Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.09.2014, 15:17

Чиновники, які слугували режиму Януковича, змінили маски

Народний депутат України VII, VIII скликань

Як відомо, керівництво Партії регіонів і комуністів планує оскаржити в Конституційному суді закон "Про очищення влади", мовляв, даний закон не відповідає Конституції.

Як відомо, керівництво Партії регіонів і комуністів   планує оскаржити в Конституційному суді закон "Проочищення влади" , мовляв, даний закон не відповідає Конституції.Це більше нагадує захисну реакцію, оскільки головною метою даного закону єповне оновлення влади від прибічників злочинного режиму Януковича, від такзваних "професіоналів", які вже 23 роки нашої незалежностірозповідають нам казки про свою значимість і вміння, а самі водять українців поколу.

  Я вважаю, що   президент має підписати цей закон ,оскільки він відповідає вимогам часу та втілює волю народу, це одна з вимогреволюції гідності. Всі постсоціалістичні країни, такі як Польща, Чехія,Румунія, Словаччина, Естонія, Литва, Латвія пройшли цей шлях, і подивіться, яквони живуть в порівнянні з нами. Безумовно, цей закон може мати якісьнедосконалості, але їх можна і потрібно виправити. Головне, що цей законнеобхідний українському суспільству, адже люди не бажають бачити при владіосіб, які посідали вищі посади у виконавчій і судовій владі в періодпрезидентства Януковича, силовиків, які керували територіальними органами МВС іСБУ під час Майдану, та інших держслужбовців, які дискредитували себе.

  Всі ті чиновники, які слугувалирежиму Януковича, а також ті, які працювали ще за Радянського союзу –   «перефарбувалися», змінили маски   та продовжують нищити нашу державу іпрацюють в більшості лише на себе.

Якби ці люди професійно виконувалисвої обов’язки, то невже за роки незалежності Україна мала б таку зруйновануекономіку,   тотальну корумпованість   та соціальну несправедливість? Все,що спромоглись зробити ці посадовці – облаштувати для себе розкішні маєтки,відкрити багатомільйонні та багатомільярдні офшорні рахунки, приватизувати забезцінь все, що будували наші батьки і діди.

  Тому так звані«професіонали», які довели Україну до фінансової прірви, не мають права займативажливі державні посади потягом 10 років. І сьогодні суспільство вимагаєвідсторонити цих людей від влади.

Варто зазначити, щозакон "Про очищення влади" не поширюватиметься на виборні посади,такі як депутати всіх рівнів, міських, сільських та селищних голів, уповноваженийз прав людини, конституційні судді. Якщо люди довірили комусь такі повноваження– це свідомий вибір громади.

Але для того, щоб вУкраїні дійсно відбулися якісь позитивні зміни, крім закону "Про очищеннявлади" варто прийняти ще ряд законів. Серед них – закон про декларуваннядержавними службовцями не лише своїх статків, а й доходів членів їх родин.Адже, як відомо, дороговартісна нерухомість та активи в основному оформлені нена самих чиновників, а на їх родичів. Також слід прийняти закон про Антикорупційнебюро, закон про реформування судової системи та інші.

Лише за системного тапослідовного підходу до вирішення ситуації, вдасться домогтися видимогорезультату. 

Останні записи