Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2014, 13:51

Давайте називати терористів терористами

Народний депутат України VII, VIII скликань

Не є секретом, що Росія веде проти нашої країни справжню інформаційну війну. Водночас, не перестає дивувати необізнаність деяких українських ЗМІ в питаннях інформаційної безпеки і їх легковажність щодо висвітлення подій на Сході України.

  Не є секретом, щоРосія веде проти нашої країни справжню інформаційну війну. Водночас, неперестає дивувати необізнаність деяких українських ЗМІ в питаннях інформаційноїбезпеки і їх легковажність щодо висвітлення подій на Сході України. Наведумаленький приклад – значна частина наших ЗМІ називають «активістами» або«мітингувальниками» людей, котрі влаштовують бійки, безлади і захоплюютьадміністративні будівлі. Словник тлумачить, що «активіст» - це діяльний,активний учасник громадського руху і це слово має позитивне забарвлення. «Мітингувальник»– це учасник публічних зборів де обговорюються актуальні суспільно-політичніпроблеми. Не зрозуміло, як можна називати «учасниками громадського руху» чи«учасниками публічних зборів» озброєних сепаратистів, що діють поза правовимполем і вчинюють злочини проти держави?

  Існує багато іншихтермінів , які чомусь соромляться вживати українські журналісти і редактори:«штурмовики», «сепаратисти», «злочинці», «нападники», «бойовики», «бандити»,«громили», «головорізи», «найманці», «розкольники», «терористи». Так, саметерористами є ті озброєні люди, які захоплювали будівлі ОДА та СБУ в Донецьку,Луганську, Харкові.

  Укримінально-правовій практиці тероризм класифікують як застосування чи погрозузастосування насильства чи інших загально небезпечних дій, що створюютьнебезпеку життю чи здоров'ю невизначеного кола осіб, заподіяння майнової шкодиабо настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії спрямовані на підриватмосфери спокою, дестабілізацію, залякування чи пригноблення суспільства зметою ухвалення державою, міжнародною організацією, фізичною чи юридичноюособою або групою осіб будь-якого рішення чи утримання від нього. Ознакамитерористичної діяльності є політична вмотивованість, насильство або погрозивикористання насильства, намагання застосувати психологічний вплив, наявністьпозадержавного угрупування з ознаками організованої діяльності .

  Озброєні іорганізовані сепаратисти вимагають відокремлення східних областей або ухваленнядержавою Україна федеративного статусу – і заради цього, вчиняють безлади,б’ють людей, озброюються захоплюють будівлі. Тому, сепаратизм, у виконанніозброєних людей на Сході України, це не громадський рух і не публічні збори, асправжній тероризм. Отже, давайте, нарешті, називати речі своїми іменами.  

Останні записи