Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2012, 17:55

Про ідеологію, політичну ідеологію та її доцільність

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Політика - слово грецького походження. Це фактично мистецтво управління територією, що населена людьми - державою. Древньогрецький філософ Платон ввів в обіг ще один термін – кібернетика.

Отже,якщо ми говоримо про управління загалом і політику як мистецтво управліннядержавою, то маємо говорити і про те, що управління неможливе без конкретних(або хоча б віртуальних) ідеалів, цілей, ідей. Управління без цих понять – хаос. Як можна йти туди, незнати куди, або пливти (за Платоном) в нікуди. Це, у кращому випадку, тупцюванняна місці. Потрібне те щось, на що можна орієнтуватись. Один з класиківросійської літератури та певною мірою філософ Лев Толстой говорив: «Ідеал – цепровідна зоря. Без неї немає чіткого напрямку, а немає напрямку – немає життя».А ось великі цілі звеличують і надихають на подвиги та великі звершення. «Черезіснування великих цілей людина знаходить в собі і великий характер, що робитьцю людину маяком для інших» (Гете).

Останні записи