Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.05.2013, 10:22

Підвищення акцизу на бензин — наступний крок до "покращення"

Засновник будівельної компанії "Акрополь Груп"

Як стало відомо, в Кабміні готується законопроект щодо підвищення акцизного збору на бензин і дизпаливо на 50%. Ініціатором його став той самий Укравтодор, який цієї весни кляли мільйони українців, пересуваючись неякісними, розбитими шляхами, що в деяких м

За даними “Комерсанту”,законопроект вже наступного тижня розглянуть на Уряді, а  невдовзі він може потрапити у Верховну Раду.Просто цікаво, чи вистачить совісті у Партії регіонів та їхньої “групипідтримки” з числа комуністів натиснути кнопку “за”?!

Хоч у цих може вистачити.Більше питань до самовисуванців-мажоритарників, від яких теж буде залежатирезультат голосування. Як вони будуть потім пояснювати виборцям те, що наремонт доріг, за який вже заплачено з кишень автомобілістів, потрібні ще гроші.А потім ще, і ще...І так безкінечно!

Всі біди в Україні — віднеефективного управління і від корупції, з якою ніхто не бореться. Експертислушно зазначають, що замість примітивного збільшення поборів з громадян, владамала б підвищувати контроль за імпортом нафтопродуктів. Бензин та дизпаливонадходять в Україну під виглядом напівфабрикатів, уникаючи оподаткування. Невжепро це ніхто не знає?

Крім того, навіть якщоакциз буде підвищено та зібрано, ніхто не дасть гарантії того, що ці коштибудуть використані за призначенням — на ремонт доріг. В Україні — шаленийдефіцит грошей, не вистачає коштів на першочергові соціальні виплати. Хтосьсумнівається, куди саме підуть гроші від підвищеного акцизу напередоднівиборів?

Ще одне вагоме зауваження— скільки б не коштував бензин в Україні, він все одно залишатиметься низькоїякості. Тому що це питання потребує державного втручання. А підвищення акцизуна пальне призведе ще й до збільшення “лівого” бензину та дизпалива, яке будепотрапляти в Україну нелегальними шляхами.

Нас закликають рівнятисяна Європу. Ну то дайте за європейськими цінами товар європейської якості!!!

Але нинішня влада впринципі не здатна піклуватися про людей. Вона не розуміє, що такевідповідальність та професіоналізм. Ці поняття навіть не входять до їїлексикону.

Мені вже доводилося писатипро те, що за гроші, які віддають до бюджету українські платники податків,дешевше найняти європейські, або навіть китайські компанії, які зроблять вУкраїні дороги, за які не буде соромно. Українські ж “професіонали” вміютьтільки оббирати народ, щоб потім половину з цих грошей розікрасти, абозбудувати на них собі нові вертолітні майданчики.

Вже майже не залишається ані здивування, а ні обурення, дивлячись на такі “рішення”. На мою думку, вонипросто свідчать про ідіотизм та нездатність до адекватного сприйняття світу, щооточує, і людей, які в ньому живуть. Начебто “своїх” людей.

Поки що залишаєтьсяконстатувати, що невдовзі на нас чекає чергове “покращення”. За оцінкамиекспертів, в середньому вартість бензину підніметься на 2 грн, а дизпалива — на50 коп.

Ви готові до цього?

Останні записи