У сучасному глобалізованому світі LinkedIn стає не лише платформою для пошуку роботи, але й потужним інструментом для розвитку бізнесу та виходу на нові ринки. Особливо для українських компаній, які прагнуть розширити свою присутність за межами країни, LinkedIn може стати ключовим майданчиком для нетворкінгу та налагодження міжнародних контактів.

LinkedIn для експортних компаній

За підсумками 2023 року в Україні зросли обсяги експорту та склали майже 100 млн тонн товарів, що на 112 тисяч тонн більше, ніж у 2022 році. Втім, у вартісному вимірі показник впав на 18,7% або $35,8 млрд доларів.

Попри загальний спад експорту українських товарів, позитивні тенденції спостерігаються на ринку меблів: обсяги зросли на 11%, а грошові надходження на 7%. Це свідчить про важливість та потенціал розвитку експортних кампаній, і LinkedIn може стати ключовим інструментом у цьому процесі.

LinkedIn дозволяє українським компаніям знаходити нових клієнтів, партнерів та постачальників на міжнародних ринках. За допомогою цієї платформи можна швидко налагодити зв'язки з представниками різних галузей та знайти нові можливості для бізнесу.

Сьогодні недостатньо продавати свої послуги, сьогодні важливо персоналізовано підходити до розбудови відносин з потенційними партнерами та клієнтами. LinkedIn може стати також платформою, яка допоможе визначити потенціал на різних ринках, проаналізувати чи є там клієнти і, чи варто йти туди продавати свою продукцію.

Якщо ви, ваша компанія та експортна команда ще не мають профілів, саме час створити їх, щоб стати видимими для наявних та потенційних клієнтів та партнерів.

Отримали новий сертифікат, берете участь у виставці, вводите новий продукт? Зробіть про це пост та формуйте попит на свій продукт, послугу чи сервіс.

Системна робота у LinkedIn допоможе стати видимим для міжнародних партнерів

Ефективне використання LinkedIn включає три основні напрямки: заповнення профілю, взаємодію з аудиторією та розвиток профілю й спільноти. Ключ до успіху полягає у послідовності та збалансованості роботи з кожним з них.

Ви можете мати ідеально заповнений профіль, але без аудиторії його рейтинг може бути настільки низьким, що знайти його буде дуже важко.

Ще один факт, взаємодія з аудиторією буде тривалою та малоефективною, якщо у вашому профілі застаріла, незрозуміла або неякісна інформація. актуалізуйте свій профіль та періодично оновлюйте інформацію про себе. Дуже важливим є створення привабливого профілю для ваших потенційних партнерів. Вкажіть найголовнішу інформацію, що створює цінність для читачів. Ваша експертиза, унікальна компетенція, основні досягнення, ключові навички та досвід роботи – ваше позиціонування відіграє дуже важливу роль. Якісне професійне фото та обкладинка – це must have.

Звісно, написання контенту є чудовою практикою для вдосконалення навичок, але без добре заповненого профілю та активної аудиторії цей контент може залишитися непоміченим.

Як знайти баланс та як побудувати стратегію нетворкінгу?

Є кілька стратегій як можна ефективно налагоджувати контакти. Першою є визначення вашої цільової аудиторії та цілеспрямовані запити на додавання у контакти та формування персоналізованих повідомлень з коротким поясненням, з якою метою та чому ви хочете комунікувати

Друге – це активність у професійних групах, пов'язаних з вашою галуззю. Регулярний аналіз комунікацій допоможе рухатися у правильному напрямку та темпі.

Експортні компанії сьогодні – це драйвери українського бізнесу. Важливо презентувати ваш бізнес на всіх майданчиках і голосно говорити про українські сервіси, товари та послуги. Шукайте онлайн або офлайн події, які вам підходять, і беріть у них участь. Це підвищить вашу видимість та забезпечить контактами потенційних партнерів для подальшої роботи. До того ж це чудовий інфопривід для поновлення комунікації з партнерами з вашої бази контактів.

Пам’ятайте, що люди купують тоді, коли вони готові купувати. Тож бізнесу вкрай важливо залишатися видимим, щоб у потрібний момент згадали саме про вас.

Ефективна комунікація

Комунікація у LinkedIn має бути професійною, але водночас персоналізованою. Ось кілька порад, як екологічно та ефективно комунікувати з потенційними партнерами:

  • Намагайтеся відповідати на повідомлення та запити швидко та ввічливо;

  • Після додавання до контактів, підтримуйте зв'язок з новими знайомими; Відправляйте корисні матеріали, запрошуйте до участі у вебінарах чи інших подіях;

  • Відповідайте на запити про допомогу, діліться своїм досвідом та порадами. Це підвищить вашу репутацію як експерта та надійного партнера.

Успіх на LinkedIn залежить від активності та вміння будувати стосунки. Використовуйте цю платформу для створення міцної мережі контактів, публікації якісного контенту та ефективної комунікації, і ви зможете досягти успіху на міжнародних ринках.