Російський телеканал НТВ анонсував запуск розважального шоу «Магія», ведучим якого стане В. Зеленський. Шоу було знято в 2011 році, але НТВ вирішило, що в 2019 році воно буде знову актуальне. Фактично в такий спосіб НТВ тролить українців. Але не лише це.

В першу чергу історія з шоу - це меседж для російського глядача, якому доносять просту ідею: Зеленський – клоун, а самі українці – нерозвинутий народ. Бо тільки нерозвинутий народ може обрати клоуна Президентом. Така логіка росіян.

І той, хто в Україні може стати Главою держави, в Росії може претендувати максимум на роль ведучого розважального шоу. І росіяни це мають засвоїти. І мають відчути всю свою вищість. Подумати тільки: їх розважає сам Президент України. Ось це рівень.

Насправді дії НТВ – це захисна реакція. Бо обрання Зеленського – це розрив шаблона для російської влади.

В Кремлі й так постійно хвилюються, щоб українці не почали жити краще, ніж їм дозволено. Бо це зруйнує міф про вічну залежність України від Росії. А усвідомити те, що українці почали жити краще з Президентом-шоуменом – це буде повний колапс російських скрєп. Це просто може знищити всю ідею сакральності російських еліт.

Бо тоді виходить, що успішним Президентом може бути не тільки Путін? І взагалі, Президентів можна змінювати раз в 5 років? І після цього країна може навіть почати жити краще?

Такий сценарій Росії точно не потрібен. Тому зараз жителям РФ пропонують не ставитись до виборів в Україні серйозно і просто відпочити під жарти українського Президента… Тому що розуміють, якщо в Зеленського таки вийде, то росіянам буде вже не до сміху.