Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2013, 21:33

Да здравствует "Европейский суд" – самый гуманный суд в мире!!!

Управляючий партнер Товариства з обмеженою відповідальністю "Адвокатська фірма "Правовий континент"

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) для багатьох людей, котрі розчарувалися в національному правосудді та втратили надію на справедливе рішення суду, зостається світлом в кінці тунелю і останнім оплотом справедливості та правосуддя. На ЄСПЛ покладають на

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) для багатьохлюдей, котрі розчарувалися в національному правосудді та втратили надію насправедливе рішення суду, зостається світлом в кінці тунелю і останнім оплотомсправедливості та правосуддя. На ЄСПЛ покладають надію сотні тисяч людей повсій Європі і наші громадяни не виняток.

Та останнім часом рішення ЄСПЛ все більше і більшедивують громадськість не тільки Європи а і всього цивілізованого світу. Останньоюкраплею стало рішення ЄСПЛ по справі Інес дель Ріо. Це рішення сколихнуло всюІспанію. Більшості з нас ім’я Інес дель Ріо нічого не скаже, тож я трішкипоясню : Інес дель Ріо являлася активним членом угрупування ЕТА ( «Euskadi TaAskatasuna» - «Країна Басків і Свобода»), що являється однією з найстаріших терористичнихорганізацій в Європі. Організацію ЕТАбуло створено в 1959-му, як рух студентського опору. Молодь виступала протидиктатури генерала Франко та його намагань знищити культуру і традиції басків.Генерал пішов — організація залишилася. Вона швидко переросла у воєнізованеугруповання і сформулювала мету — незалежність Країни Басків. ЕТА виступає занезалежність семи провінцій: 4 іспанських та 3 французьких. Це трохи більше20-ти тисяч квадратних кілометрів у західній частині Піренеїв. ЕТА використовує терор задля досягненняпоставленої цілі — незалежності краю.

Іспанським судом Інес дель Ріо визнано причетноюдо вбивства двадцяти чотирьох людей та засуджено до 3 828 років в'язниці.Згодом термін скоротили до максимально дозволених Іспанським законодавствомтридцяти років. На її  звільненні наполігЄвропейський суд з прав людини. Адже за зразкову поведінку дель Ріо мали випуститина волю ще п'ять років тому, однак Іспанський суд наполіг на продовженні ув 'язнення до 2017 рокута застосував до неї Доктрину Парота, що забороняла скорочувати термінув‘язнення засудженим за тероризм.

Своїм рішенням ЄСПЛ створив небезпечний прецедент,оскільки аналогічним шляхом можуть піти інші засуджені терористи і вженезабаром на волю можуть вийти кілька десятків активістів терористичноїорганізації ЕТА і це може спричинити самосуд над звільненими терористами  і як наслідок пожвавлення ЕТА та серію новихтерористичних актів. Звичайно під час вирішення даного питання, формально ЄСПЛбув правий і звільнення Інес дель Ріо є законним… але це лише формальності і намою думку під час винесення таких рішень слід враховувати особу засудженого ітяжкість вчиненого ним злочину.

Дане рішення ЄСПЛ також показало надмірнугуманність законодавства Європейських країн, в котрих не передбачено такоговиду покарання, як довічне ув’язнення. Те що сталося з Інес дель Ріо скоро можестатися з Брейвіком та багатьма іншими ув’язненими котрі були засуджені затяжкі злочини і тільки одному Богу відомо, що тоді може статися… чи дійсно цілюди виправляться за роки ув’язнення, чи вийшовши з в’язниці візьмуться застаре ?

На мою думку в ряді Європейських держав потрібноміняти кримінальне законодавство та відходити від гуманізації покарань. І початокцьому має бути покладено в Іспанії де найвищою мірою покарання є 40 років ув’язнення.

Останні записи