Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2014, 11:59

Якщо у вас є гроші, ми йдемо до вас ...за речовими доказами

Доки вся країна одягає та підтримує армію, деякі особливо завзяті псевдоправоохоронці розробили і собі схему «волонтерських пожертв», лише відбувається це шляхом майже прямого вимагання.


Доки вся країна одягає тапідтримує армію, деякі особливо завзятіпсевдоправоохоронці розробили і собі схему«волонтерських пожертв», лише відбувається це шляхом  майже прямого вимагання.

Діючі особи:

1. Слідчий– головний виконавець, він же «бігунець»

2. Прокурор– головний розпорядник, він же «комірник»

3. Суддя– головний хата з краю, він же «відморозко»

Складові:

1. Будь-яке кримінальне провадженняздебільшого економічне. Благо для наших учасників групи таких проваджень вжетисячі, дякуючи новому кодексу. Але цікавіше коли провадження економічне і єприв’язка до будь-якого «сумнівного контрагента». Ставки ростуть вдвоє.

Схема дії:

Вибрати контрагентів «пожирніше»і звернутись із запитом про надання документів. Задача – щоб контрагент відмовив в наданні документів. Тому запит кращезробити геть тупим, щоб юристи контрагента заробили собі балів і стовідсотково буловідмовлено в наданні документів.

Після відмови «бігунець» хуткоготує клопотання про проведення обшуку і біжить до «комірника». «Комірник»прикидає «вартість» своєї уваги. Здебільшого з математикою туго, тому міряє товарно-матеріальнимицінностями  (нові шини для Бумера, новагвинтівка, часики і т.д.). Якщо напередодні якраз мріяв про нову цяцю, то «бігунець»прибув вчасно і «комірник» дає команду «АЛГА». «Бігунець» також предвкушає длясебе «шмат м’яса», а тому хутко мчить до іншого учасника забігу – «відморозко».

«Відморозком»  його тому назвали, тому що він або відморожуєтьсяколи треба законне рішення прийняти або таке «відморозить» в своєму рішенні, щофеміда червоніє.

«Відморозко» взагалі не сильнотурбується та не вникає. В нього «прихід» взагалі майже з повітря, а томунічого не вивчає і навіть не читає, що там «бігунець» наліпив у клопотанні.Ляпнув підпис на вже підготовлений текст і ладно, бо знає, якщо тема спрацює, «комірник»його не забуде.

«Бігунець» - суто з метою зробитикартину по страшніше, ліпить у клопотанні, що відшукати хоче «грошові коштиздобути злочинним шляхом». Байдуже, що справу може розслідувати, за якоюконфіскація грошей взагалі не передбачена, головне вилучити.

Далі головне – прийшли на ДЄЛО,шум, гам, вилучили кошти, чим більше тим краще, особливо цінується сейф, йогополюбляють увозити закритим. Наче адреналіну добавляє, скільки ж там ?

Потім всі вилучені кошти чудововизнаються «бігунцем» речовими доказами. А що? Справа за фактом, підозрюваногонемає, арешт нема на кого виносити. Ось і придумали собі «забавку» з метоюзаробляти собі на хліб та масло. Гроші в сейф, чи на депозит (може і власний).І чекає «бігунець» доки до нього забіжуть або до «комірника».

Потерпілі від такої гри «в вилучалки»,звісно хвилюються починають бігати і натрапляють на цілу систему вимагання «пожертв».Хто слабкий на «принцип справедливості» - той здається і кормить «гідру». Когодістало  - б’ється в правовому полі, але нажальінколи без результату, бо всі учасники такої РЕГАТИ є єдиним та гидким механізмом.

А головне вся країна потерпає імовчить…..

Чи на довго?  Не впевнений. Бачу маячить вже

П.С. Тепер серйозно. Для прокуратурита суду.

Вилучення грошей по провадженням,які розслідуються «за фактом» і не мають підозрюваних, одне суцільне потиранняправа та корупція, особливо під текст «здобуті злочинним шляхом». Іпрокуратура, про це знає, бо саме з цього і живе. Сучасні українські бізнесмени,які від себе відривають все, щоб допомогти армії подолати ворога, можуть в якійсьчас за допомогою звернутись не до адвокатів, а до тих, кому останні місяці йдеїх допомога. А потім може початись інша гра, і її назва не буде такої іронічною,які в цій статті. Думати треба.      

Останні записи