Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2014, 10:27

СТАРІ ГРАБЛІ ПО НОВИЙ ПИЦІ

на 326,9 млн. грн. фіскалами складено актів, які оскаржити платники податків НЕ ЗМОЖУТЬ до вироку суду


СТАРІ ГРАБЛІ ПО НОВИЙ ПИЦІ

Скільки б не говорили і не писалипро невідомий до цього часу спосіб кадрової ротації під назвою «люстрація», анові «люстратори» полюбляють старі граблі. Бо ними загрібати краще.

Піднімали вже небайдужі українціпитання про, вибачте за прямоту мови, «каструбатий» пункт Податкового кодексу -86.9, який передбачає право приймати податківцям (фіскалам) податковіповідомлення-рішення після рішення суду по кримінальному провадженню (!).

Вдумайтесь тільки, вадміністративному суді ви можете оскаржити тільки податковіповідомлення-рішення, адже акт перевірки не породжує правові наслідки (теза немоя, ВАСУ породив, я не згоден:).

А воно, те саме, податковеповідомлення-рішення буде прийнято вже після того як вас (борони боже звичайно)засудять за кримінальний злочин по ухиленню від сплати податків. І при цьому ґрунтуватисьтаке обвинувачення буде на підставі акту перевірки БЕЗ податковогоповідомлення-рішення.

Так ось, таке чудне створіння 86.9,простою мовою говорить про те, що ви маєте можливість оскаржити податковеповідомлення-рішення маючи за плечима судимість за акт перевірки по якому таке повідомлення-рішеннябуде прийнято. (ШИК для фіскала!).

Гадалося мені у чудному сні, щоЯценюк пообіцяв зменшення податкового тягаря в державі. Прокинувся в холодномупоті, коли прочитав звіт за другий квартал про результати роботи новогоФІСКАЛЬНОГО ЦАРЯ – Білоуса.

Мовою оригіналу цитую: «Протягомзвітного кварталу проведено 1170позапланових документальних перевірок платників податків за матеріалами судовихорганів, слідчих управлінь фінансових розслідувань, інших правоохороннихорганів і прокуратури, за результатами яких донараховано узгоджених грошовихзобов’язань у сумі 36,9 млн. гривень.

За результатами перевірок, призначених відповідно докримінально-процесуального законодавства, встановлено порушення податковогозаконодавства на суму основного платежу 326,9 млн. грн., (!!!!!!!!) податковіповідомлення-рішення по яких відповідно до вимог п.86.9 ст. 89 ПКУ будутьприйняті після набрання законної сили відповідними рішеннями судових органів.»

Це при тому, що у першому кварталі цього року, коли за платникамиподатків ще полювала ЗЛОЧИННА ПАНДА, було донараховано лише - 93,7 млн. грн. Тобто апетити, впорівнянні с «ПАПЄРЄДНІКАМИ», зросли втроє.

Мама дорогенька, на 326,9 млн. грн.фіскалами складено актів, які оскаржити платники податків НЕ ЗМОЖУТЬ до вироку суду. Адже, вельмишановний Вищийадміністративний суд рішив, що акти перевірки не оскаржуються.

І платники податків матимуть право оскаржити вказаніперевірки тільки після того, як отримують «подарунки» у вигляді судимості. Апотім, милостиво запрошуємо до адміністративного суду НА ОСКАРЖЕННЯ, проходьте,проходьте, А? ВИ вже осуджені?      

Отже, скільки з новими пиками не заходь, а ГРАБЛІ все одно тісамі.  Але ж можна й інші ГРАБЛІнатрапити, МАЙДАГРАБЛІ називаються. 

Останні записи