Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.05.2017, 17:05

МінЮст рахує збитки Державного бюджету, але не рахує їх відшкодування

Партнер, адвокат Адвокатське об`єднання «Головань і Партнери»

Щодо відповіді Міністерства юстиції на запит на отримання публічної інформації про відшкодування збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини.

В продовження статті «Першемісце України у Європейському суді з прав людини»  публікую відповідьМіністерства юстиції України щодо відшкодування збитків, завданих  Державному бюджету України внаслідок виконаннярішень Європейського суду з прав людини.

Міністерство юстиції повідомляє, що запровадженою уміністерстві звітністю не передбачено ведення обліку кількості та загальноїсуми поданих позовів, відомостей щодо стягнення коштів за позовами провідшкодування збитків, завданих Державному бюджету України.

Отже, Міністерству юстиції відомо, що у 2016 році навиконання рішень Європейського суду з Державного бюджету було сплачено 612,294 млн.грн., але невідомо скільки стягнуто до Державного бюджету з осіб, з вини якихЄвропейським судом було прийнято рішення проти України.

Хоча має бути відомо, оскільки пунктом 8 Порядкуорганізації роботи щодо відшкодування збитків, завданих Державному бюджетуУкраїни внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, якийзатверджений наказом Міністерства юстиції України від 08.11.2011 № 3280/5, передбачено,що Департамент судової роботи у строк до30 числа останнього місяця кожного кварталу надає інформацію керівництвуМіністерства юстиції України про вжиті заходи щодо відшкодування збитків,завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейськогосуду з прав людини.

У зв’язку з чим вважаю, що Міністерство юстиції протиправновідмовило в наданні інформації за запитом, а тому я звернувся до УповноваженогоВерховної Ради України з прав людини із заявою про порушення права наінформацію.  


Останні записи