Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.07.2014, 11:01

Київрада залишить Біличанський ліс без лісників?

Депутат Київської міської ради

Київрада зібралась ліквідувати комунальне підприємство, що обслуговує Біличанський ліс. До порядку денного пленарного засідання Київради 24 липня 2014 року включений проект рішення, який передбачає ліквідацію трьох лісопаркових господарств столиці – КП «Св

Київрадазібралась ліквідувати комунальне підприємство, що обслуговує Біличанський ліс.До порядку денного пленарного засідання Київради 24 липня 2014 року включений проект рішення, якийпередбачає ліквідацію трьох лісопаркових господарств столиці – КП «Святошинськелісопаркове господарство», КП «Дарницьке лісопаркове господарство» та КП«Лісопаркове господарство «Конча-Заспа».

Нагадаю,що саме лісники КП «Святошинське лісопаркове господарство» беруть активнуучасть у боротьбі за збереження Біличанського лісу. Адже вони оперативновиявляють місця самовільних вирубок лісу, викликають міліцію на місце злочину,складають відповідні протоколи про лісопорушення. Власне завдяки пильностілісників вдалося запобігти більш масштабним вирубкам цього унікальногоприродного комплексу. Крім того, юристи КП «Святошинське лісопарковегосподарство» у сотнях судових засідань доводять, що Біличанський ліс єтериторією Києва, і що всі рішення Коцюбинської та Гостомельської селищних радпро відчуження сотень гектарів лісу у приватну власність є незаконними.

ТакожКП «Святошинське лісопаркове господарство» у 2012 році виступило проти зміницільового призначення 23 га лісу і передачі його ритуальній службі, завдякичому нам вдалося вберегти цю ділянку від вирубок.

Ітепер нова київська влада вирішила ліквідувати комунальне підприємство, якедокладає стільки зусиль для захисту багатостраждального Біличанського лісу. Звіснож, для чого новому керівництву міста структура, що опікується лісом, якщостоличні можновладці  вирішили віддати 4тис. га цього природного комплексу на поталу очільникам Коцюбинського,підписавши дуже сумнівний меморандум?

Доречі, про меморандум. Столична влада не поспішає оприлюднювати список осіб,включених до складу тристоронньої робочої групи щодо розробки проекту рішенняпро встановлення меж селища Коцюбинське. Нагадаю, що згаданий меморандум міжКиїврадою, Київською обласною радою та Коцюбинською селищною радою передбачаєстворення такої робочої групи до 11 липня. На мій інформаційний запит щодонадання відомостей про склад цієї робочої групи, спрямований на ім’я Київськогоміського голови В. Кличка, відповіді немає попри те, що усі допустимі термінизгідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» уже сплинули.

Упитанні ліквідації комунальних підприємств, що обслуговують столичні ліси, є щеодна важлива складова. Саме ці установи є землекористувачами ділянок, вкритихлісами, і Київрадою надані дозволи на розробку проектів землеустрою щодовідведення лісових земель цим комунальним підприємствам для ведення лісовогогосподарства. Тобто наразі триває процедура оформлення землевпорядної документації.Та замість того, щоби пришвидшити процес видачі державних актів на лісовіземельні ділянки столичним лісопарковим господарствам, нова київська владавзяла курс на ліквідацію цих комунальних підприємств. Як наслідок, питання щодооформлення землевпорядної документації на Біличанський та інші ліси столицізатягнеться на роки. Якщо взагалі цим питанням хтось буде займатись.

Запівтора місяці керівництва містом нова влада робить послідовні кроки, якінівелюють усі досягнення попередніх років у боротьбі за збереженняБіличанського лісу. Чи може це бути випадковістю? 

Останні записи