Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.02.2016, 21:08

Яценюк, загострює політичну кризу

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Зважаючи, що в нашій країні важливі економічні рішення приймаються виходячи з політичних міркувань заяву Яценюка, щодо продажу 1 млн. га державних земель доцільно розглядати, не з точки зору економічного збагачення, а як політичний хід.

Зважаючи, що в нашій країні важливі економічнірішення приймаються виходячи з політичних міркувань заяву Яценюка, щодо продажу 1млн. га державних земель доцільно розглядати, не з точки зору економічного збагачення, а якполітичний хід. Можна по різному ставитись до прем'єра і його політики,але меседжі , що лунають з вуст Арсенія Петровича це заздалегідь спланованітексти з аналізом, до чого вони призведуть.

Під час звіту Кабміну 16 лютого, Арсенійнічого подібного не озвучував, існувала певна домовленість і бачення, щокоаліція втримається і Уряд спокійно допрацює до осені. Та як показують обставини внаслідок таких рішень летять рейтинги нетільки прем'єра, а й президента. Виходячи з громадської думки і колосального тискуякого зазнавгарант з боку ЗМІ, йому якимось чином потрібно було виходити з ситуації.

На сцену виходить Луценко із коментарями, щотехнократам залишилось не довго, і вже після "березневих канікул" Парламенту, може бутисформований новий Уряд. Відповідно буде сформовано новий формат коаліції в який зновуж таки зможуть  увійтиБЮТ,Самопоміч,Радикальна партія і Солідарність з певною підтримкою інших політичнихгруп. Але це лише тимчасовий варіант, так як більшості все рівноне вистачатимеголосів.

Аби ще більше загострити політичну кризуАрсеній Петрович на черговій десятихвилинці поміж іншим заявляє, а чому б намне продати землю. При цьому він розуміє,що це викличе шквал негативу. Відпрезидента знову із ще більшою силою вимагатимуть відправити Яценюка увідставку.  Своїми діями, Арсеній на пряму входить «в клінч»з президентом змушуючи іншого все серйозніше задуматись над перевиборами, якідля Порошенка сьогодні дійсно не на часі. Рейтинги ж Народного фронту в межахсоціологічної похибки. І це розв язуєЯценюку руки, щоб іти на конфронтацію з президентом та показати свою вагу.

Останні записи