Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2016, 21:11

Аграрна партія іде на вибори у Києві та Кривому Розі

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Однією із гарячих тем у політичному житті є вибори 27 березня до районних рад у місті Києві, позачергові вибори міського голови Кривого Рогу та вибори до новоутворених об’єднаних територіальних громад. Як завжди не обійшлося без скандалів та інтриг, за ре

Однією із гарячих тем у політичному житті є вибори 27 березня до районних рад у місті Києві, позачерговівибори міського голови Кривого Рогу та вибори до новоутворених об’єднанихтериторіальних громад. Як завжди не обійшлося без скандалів та інтриг, зарезультатами яких «справедливий суд» прийняв рішення про відтермінуваннявиборів до районних рад у Києві. Мотиви такого рішення зрозумілі: страх представниківдіючої влади зафіксувати падіння рейтингів, прагнення і далі контролюватибагатомільярдні грошові потоки.

Незважаючи на спроби відтермінування виборівдо районних рад у Києві, їх проведення є дуже важливим. Адже від їх результатузалежить чи продовжиться тенденція виходу на політичну арену нових політсил, щоопираються на авторитет, реальний багаж справ і професійні кадри. Зрозуміло, щоза таких умов успіх матиме та партія, яка у своїх лавах представляє досвідченихфахівців. Однією із таких політичних сил є Аграрна партія України.

Аграрну партію дуже часто ідентифікуютьіз політичною силою, яка відстоює інтереси виключно аграріїв та мешканцівсільських населених пунктів. Насправді, результати минулорічних місцевихвиборів показали, що Аграрна партія України користується однаково високоюпідтримкою як вселі так і місті. До того ж, в наших рядах є багато досвідчених фахівців неаграрних професій, які відомі не тільки в Україні, а і далеко за її межами. Наїх знання та досвід ми і орієнтуємося в підготовці передвиборчих програм із якимизвертаємося до виборців Києва та Кривого Рогу.

Зокрема, членом Політичної ради Аграрної партії єукраїнський учений-нейрохірург, Президент Національної академії медичних наук ВіталійЦимбалюк. Видатний нейрохірург відомий як проведенням унікальних операцій наголовному мозку, так і власним інноваційним підходом реформування медичноїгалузі в Україні. На початку лютого у ЗМІ ним задекларовано необхідністьреалізації у Києві пілотного проекту постворенню єдиного медичного простору з надання допомоги пацієнтам, що хворіють серцево-судиннимизахворюваннями. Пілотний проект буде втілено на базі кращих академічнихінститутів Національної академії медичних наук України в столиці. Після чогоуспішний досвід буде поширено на інші міста.

Представлена Аграрна партія Українипрофесіоналами найвищого ґатунку і в інших галузях економіки. Зокрема, дуже важливими завданнями розвиткуукраїнських міст є енергозбереження та ефективне використання енергетичнихресурсів. Споживання енергоресурсів на одиницюплощі опалювального приміщення в українських містах в 2,5 рази перевищує аналогічний середній показник у Європі. Проблема низького рівнявпровадження енергозберігаючих технологій знаходиться не тільки в сферітехнічних рішень, а й в площині менталітету людей. Член Президії Аграрної партії, екс-міністр енергетики Іван Плачковпослідовно відстоює позицію зосередження на енергозбереженні – утепленнібудинків, заміні вікон. Іван Плачков вважає за доцільне розширити програмистимулювання населення встановлювати енергозберігаюче обладнання, надаючи на ціцілі безвідсоткові кредити державними банками.

Активно займаємось розвитком спорту. Член  Політичної Ради партії, олімпійськачемпіонка, засновниця благодійного фонду «Спорт і діти» Стелла Захаровапереконана, що реформування спортивної галузі в Україні потрібно починати зухвалення закону про меценатство, цільового фінансування спортивної галузі врегіонах та скорочення штату профільного міністерства. Без комплексного підходуспорт так і залишатиметься справою ентузіастів. А на думку голови Київської обласноїорганізації Аграрної партії - віце-президента Федерації біатлону України  Руслана Голуба, саме з дорова ісильна нація – одна з основ для побудови сильної економіки.

Важливе значення приділяємо  культурі. ЧленАграрної партії України, голова Міжнародного фонду культурного співробітництваВлада Литовченко наголошує, що збереження традиційнихцінностей та духовності українського народу, повага до культури інших народів д озволить українцям з гідністю пройти через усівипробування і збудувати європейську державу.

Ідучи на вибори у Києві та Кривому Розі ми ставимо передсобою завдання провести у місцеві ради непопулістів, а людей, які вміють комплексно підходити до вирішення проблем,розробляти довгострокові стратегії розвитку і ефективно взаємодіяти в команді.

Останні записи