Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.09.2017, 19:42

Приватний виконавець – нова реальність для України

Приватний виконавець м. Києва, адвокат

2 червня 2016 року були прийняті в новій редакції Закони України «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», згодом інші підзаконні акти.

2 червня 2016 року були прийняті в новій редакції Закони України «Провиконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусовевиконання судових рішень і рішень інших органів», згодом інші підзаконні акти.

Прийняття цих законодавчих актів перш за все пов’язано з реформоювиконавчого провадження.

Принципово новим в цій реформі є поява приватних виконавців. До цього часувсі повноваження щодо виконання судових рішень належали виключно Державнійвиконавчий службі.

Звичайно, що реформа виконавчого провадження спрямована також на удосконаленняіснуючої державної служби та підвищення її ефективності.

Але, все ж таки основна увага суспільства була спрямована на створеннянової інституції виконавчого провадження – приватних виконавців. З цьогоприводу в засобах масової інформації були озвучені різні погляди від того, щовиникне «Приватна виконавча служба», яка по суті не буде відрізнятися відДержавної виконавчої служби. До того, що в України з’являться легальні колекториу вигляді приватних виконавців.

Вже в серпні цього року розпочали діяльність перші приватні виконавці. Намомент написання цієї статті в Реєстрі приватних виконавців України вже налічувалосьблизько 60-ти осіб. Для України це не так багато, але це краще ніж нічого!

Реформа триває і згодом чисельність приватних виконавців збільшиться.

Як ефективно запрацюють приватні виконавці – покаже час!

Останні записи