Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.01.2018, 12:58

Етапи отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні

Юрист корпоративного відділу Юридичної компанії "Наказ"

Відповідно до ст. 4 п. 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноземці та особи без громадянства, які відповідно до закону прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються т

1               Етап:

1.1.       Підготовка документів для здійснення реєстраційних дій пореєстрації юридичної особи, яка в себе включає:

-                підготовку 2 проколів (про заснування Товариства);

-                підготовка 2 Статутів;

-                підготовка заяви для реєстрації юридичної особи.

1.2.       Підготовка та підписання довіреності засновникомТовариства.

1.3.       Проведення Установчих зборів Товариства, на якомувирішується питання про створення нової юридичної особи.

1.4.       Звернення до державної реєстраційної служби з метоюпроведення реєстраційних дій.

2        Етап

2.1.       На території держави, де проживає іноземець, звернутисядо нотаріальної контори та написати довіреності на громадянина України, такіяк:

1. довіреність для отриманняідентифікаційного коду на території України.

2. довіреність на представництво ворганах зайнятості.

3. довіреність для представництва уорганах Державної міграційної служби України з метою отримання посвідки натериторії України.

2.2.        Відповідно дозаконодавства іноземної країни та України проставити на всіх довіреностях апостильз метою легалізації довіреності на території України.

2.3.       Відправити довіреності з апостилем для перекладу наукраїнську мову на територію України.

2.4.       Відправити копію закордонного паспорту іноземця, з метоюздійснення нотаріального перекладу та посвідчення такої копії (для Державноїфіскальної служби).

3               Етап:

3.1.       Довіреності, які були відправленні на територію Україниобов’язково перекладаються на українську мову перекладачем та нотаріальнопосвідчуються.

3.2.       Звертаємося до органів Державної фіскальної служби ззаявою для отримання ідентифікаційного коду для іноземця.

3.3.       Отримуємо ідентифікаційний код.

4               Етап

4.1.       Звернення до Центральний орган виконавчої влади, щореалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції,його територіальні органи відповідно до покладених на них завдань для отриманняроботодавцем дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства зведенням обліку таких дозволів.

4.2.       Підготовка заява за формою, в якій роботодавецьпідтверджує, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця, відповіднодо законів України не пов’язана з належністю до громадянства України і непотребує надання допуску до державної таємниці.

4.3.       До заяви готуємо:

4.3.1. копії сторінок паспортного документаіноземця з особистими даними разом з перекладом на українську мову, засвідченимв установленому порядку;

4.3.2. кольорову фотокартку іноземця розміром3,5 x 4,5 сантиметра;

4.3.3. копія проекту трудового договору(контракту) з іноземцем або особою, посвідчена роботодавцем (дія договору маєбути не більше ніж один рік).

4.4.       Подача документів для отримання дозволу напрацевлаштування іноземця.

5               Етап:

5.1.       Звернення до Державної міграційної служби України, зметою подачі відповідних документів для отримання посвідки.

 

Важливо!

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», роботодавець можеотримати дозвіл за умови виплати заробітної плати у розмірі не менш як: десятьмінімальних заробітних плат - для всіх інших категорій найманих працівників(тобто – 32 000 гривень, а с 1 січня 2018 року – 37 230 гривень).

Штраф за не оформлення трудового договору (контракту) та допуск до роботиіноземців, становить від 500 до 1000 нмдг (від 8500 до 17000 грн), у разіповторного вчинення протягом року — штраф від 1000 до 2000 нмдг (від 17000 до34000 грн)

Останні записи