Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.12.2014, 13:27

Ми здобули? За що голосувала Україна

Лідер громадського руху "Ми разом"

Що політики обіцяли виборцям

Часто бачу рекламу нового проекту SPlatform який хоченагадати політикам про їхні передвиборчі обіцянки. Чому ж такий проект виник,коли в Україну прийшла «влада нової формації»? Ми хотіли позбутися злочинноївлади, стати повноправним членом ЄС, на виборах голосували за реформи,подолання корупції, люстрацію, покарання винних у подіях на Майдані та мир наДонбасі найближчим часом.

Остання вимога заслуговує окремоїуваги. Бліц-кригу, який обіцяв Порошенко напередодні свого обрання, невідбулося. Вийшло, що його слова про мирне закінчення АТО – типова спекуляція найголовнішимінтересом українців. Але одна справа – спекулювати обіцянками про високі пенсіїі зовсім інша – коли йдеться про життя й безпеку тисяч громадян. Утім, ярозумію зручність такого положення для нашої влади: коли вона не можесправитись з проблемами – шукають крайнього. Раніше все звалювали на«попередників», а зараз такого «крайнього» знайти ще легше, маючи зовнішньогоагресора.

Мабуть, цей агресор, що розслідуваннязлочинів проти майданівців почалися лише в травні? І то лише тому, щоправозахисники і громадські активісти, всупереч очікуванням влади, ні про що незабули і не збиралися про це мовчати. На Майдані загинули наші співвітчизники.Чи знайдені вбивці і чи притягнені вони до кримінальної відповідальності?Відповідь – ні. Проблеми, що, на думку Генпрокуратури, «заважають слідству»,смішні: злочинці були в балаклавах, а документи знищили чиновники-втікачі.

Немає відомостей і про винуватих утрагедії, що сталася в травні в Одесі.

Уряд звітує про свої досягнення, якихнемає, і замовчує головне – збільшення боргового тягаря для кожного українця.

Чи можливо казати про люстрацію,якщо перше засідання Ради нового скликання відкриває той самий ЄфимЗвягільський, і якщо разом з ним перейшли з попередніх скликання ще 147нардепів? Чи готова влада працювати над реформами, коли знову й знову бачиморокіровки в урядових установах? Чому грузинський сценарій в українських реаліях– це лише міф, хоча наші депутати б’ють себе кулаком у груди і присягаються увідданості державі? Натомість маємо дестабілізацію державної валюти,енергетичну залежність і на довго закриті двері в ЄС та НАТО. Думаю, авторипроекту « SPlatform » матимуть багато роботи.

Останні записи