Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.11.2014, 14:06

Україна задає іноземним авіаперевізникам нельотні умови

Лідер громадського руху "Ми разом"

Політаємо?

Найбільшийлоукост-перевізник «Wizz Air Україна» може припинити свою роботу. 24 жовтня Державнаавіаційна служба України затвердила нові правила видачі та анулювання прав наперевезення громадян, які 13 листопада зареєстрували в Міністерстві юстиції.Згідно з ними, права на експлуатацію повітряних ліній для виконання міжнароднихперевезень надаватимуться лише тим перевізникам, 50% уставного капіталу якихналежать українській державі та/або її громадянам.

Крімтого, згідно з положеннями нового порядку, право на експлуатацію повітрянихліній для виконання міжнародних перевезень буде надаватися за умови, якщоперевізник виконує регулярні повітряні перевезення в межах України протягом неменше 12 місяців.

WizzAir має намір оскаржити рішення Державіаслужби. Зазначу, що воно дійсноперешкоджає умовам відкритого ринку і серйозно ускладнює появу в Україні новихєвропейських лоукостів. Нещодавно в ЗМІ з’явилися новини про суд між іншихлоукост-перевізником, турецькою компанією Atlasjet Ukraine, яка судиться з МАУі, як очікується, виграє справу, отримавши декілька ласих для МАУ напрямків.Але в Україна придумали, як створити перевізнику нельотні умови цілком у межахзаконодавчого процесу.

Тепер компаніям-перевізникамдоведеться змінювати власників, так щоби ними стали резиденти України, абипотрапити на наш авіаринок. Але чи варта справа таких зусиль, якщо Україна такнегостинно ставиться до іноземних компаній?

Останні записи