Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2013, 22:45

Кредитні картки та їх пастки

Незалежний фінансовий радник

Всім позичальникам незалежно від банку, я хочу сказати, що дуже добре коли система банківських установ працює справно.

23-25 вересня заходив в справах до відділень ПриватБанку в різних містах України. Ви запитаєте ну і що тут такого? Вірно, нічого, от тільки я по всій країні спостерігав шалені черги до автоматів самообслуговування, до яких просто не можна було підступитися. Громадяни, всі як один, сплачували свої кредитні зобов’язання.

До системи ПриватБанку у мене зауважень нема, Слава Богу система установи в ці дні працювала як чітко відрегульований механізм. Всім позичальникам незалежно від банку, я хочу сказати, що дуже добре, коли система банківських установ працює справно, бо в іншому разі, у багатьох могли б виникнути фінансові непорозуміння з остаточними сумами погашення по кредиту в подальшому.

Чому?

Згідно з пунктом кредитного договору «Основні умови обслуговування» чітко сказано, що банк зараховує суми поповнення на картковий рахунок протягом 2 -3 діб, в залежності від банку. От і маємо, що поповнивши рахунок кредитної карти 24 числа, гроші можуть бути зараховані лише 26 чи навіть 27 числа на ваш рахунок.

Ви запитаєте і в чому ж тут підвох, головне, що вони надійшли та були зараховані на картку. Це дійсно добре, тільки ваш залишок кредиту за цей час трохи збільшиться згідно іншого пункту, того ж самого договору, який на превеликий жаль, переважна більшість споживачів не читало при підписані.

Цей пункт звучить приблизно так: штраф нараховується на суму простроченого щомісячного платежу, а це становить від 1% до прописаної фіксованої суми і може коливатися від 50 до 100 грн., в залежності від банку.

На практиці до вашого існуючого тіла кредиту приєднають штрафну суму, яка нажаль збільшить залишкову суму. А ви при наступному платежі не врахуєте цей прикрий момент, і знову порушите той самий договір, бо там чітко вказаний мінімальний щомісячний платіж, який ви повинні сплачувати.

Кредитка це зручно, але спершу прочитайте договір, щоб не виникало фінансових непорозумінь.

Останні записи