Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2013, 08:54

Новий бізнес з’явився в метрополітені м. Києва

Незалежний фінансовий радник

Декілька людей стояли біля турнікетів та брали з людей жетончики за проїзд, а самі з пачкою безконтактних карток пропускали людей

На станції метро Мінська (26.06.2013)   зранку, а тобто в 7.35 я помітив достатньоцікаву картину, декілька людей стояли біля турнікетів та брали з людейжетончики за проїзд, а самі з пачкою безконтактних карток пропускали людей.Створилась черга, хтось не давав свій жетон, а віддавав перевагу кинути вжетоноприймач, а хтось тихо сував в руку «підприємливій людині» яка підносилачергову картку та проходив далі.

Нажаль не зробив фото.

Суть махінації не нова для працівників метрополітену,потім ця «підприємлива людина» відносить «виручку» в касу станції, девідбувається переведення жетонів в гривню. У кого і скільки осідає мені не відомо,але нахабство ділків просто вражає.

На цьому прикладіцікаво виглядає фінансовий результат діяльності КП"Київський метрополітен" за І квартал 2013 року, у якого збиток 106,8млн гривень. Проце йдеться у повідомленні прес-служби столичного метрополітену.

Доходи - 225,1 млн гривень

Витрати - 331,9 млн гривень.

 

"Протягом І кварталу 2013 року метрополітеномперевезено 129,3 млн пасажирів. З них: 96,5 млн пасажирів - платні перевезення(в т.ч. 8,6 млн студентів за пільговими квитками), 32,8 млн пасажирів -пільгові перевезення (40 категорій громадян за пільгами на безкоштовнийпроїзд)"

 

25,4 % пасажирів метрополітену є пільговиками, простоюмовою кожна четверта людина їздить безкоштовно, а завдяки «горе підприємцям»цей показник збільшується.

 

Мене в цій ситуації обурює бездіяльність представниківметрополітену, які дозволяють «горе підприємцям» провертати такі махінації. Якщотакі випадки трапляються на станціях метрополітену масово, то висновок доволі невтішний.

 

А в цей час очільник Київськоїміської державної адміністрації Олександр Попов заявляє прообґрунтований проїзд в метрополітені 3,03 грн .,таким чином він пропонує  перекласти збиткиза перевезення кожного четвертого пільговика на киян.

Останні записи