Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2017, 10:05

Компенсація сільгоспвиробнику вартості придбаної техніки

Адвокат, громадський діяч

15 березня 2017 року  набрав законної сили Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (далі – Порядок) затверджений постано


15 березня 2017 року набрав законної сили Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті длячасткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнаннявітчизняного виробництва (далі – Порядок) затверджений постановою   Кабінету Міністрів України  від 01 березня 2017 року за № 130 . 

У відповідності до даного Порядку сільськогосподарські виробники зможутьповернути частину грошей, витрачених на покупку вітчизняної техніки іобладнання. Часткова компенсація надається на техніку, ступіньлокалізації виробництва якої перевищує 60% (для тракторів і спеціальнихавтомобілів сільськогосподарського призначення - від 20 до 35%). 

В Порядку під ступенем локалізації розуміють питому вагу вартості сировини,матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей і комплектуючих виробів вітчизняноговиробництва у собівартості техніки і обладнання (дане визначення закріплено уп. 5 ст. 1 Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняногомашинобудування для агропромислового комплексу»).

Перелік техніки та обладнання, вартість яких буде частково компенсована зарахунок бюджетних коштів, буде складений спеціальною комісією і розміщенийна сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Уперелік буде включена техніка виробників, які є резидентами України не менше 2років, мають всю необхідну конструкторсько-технологічну документацію,виробляють продукцію на території України і забезпечують гарантійне іпіслягарантійне обслуговування товарів. 

Часткова компенсація становить 20% вартості техніки та обладнання безурахування ПДВ. Для отримання грошових коштів сільгоспвиробник повинен звернутися вдержавний банк із заявкою (форма якої визначається Міністерством аграрноїполітики та продовольства України) та документами, що підтверджують покупкутехніки або обладнання, а саме: 
- копію платіжного доручення; 
- акт приймання-передачі техніки таобладнання; 
- свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягаєобов'язковій державній реєстрації). 

Техніка та обладнання, вартість яких була частково компенсована державою,не підлягає продажу протягом 3 років з моменту покупки. У разі порушення цієївимоги, сільгоспвиробник зобов'язується повернути отримані кошти і протягомнаступних трьох років не зможе знову звернутися за компенсацією.
Останні записи