Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.04.2016, 20:48

Як отримати закордонний паспорт дитині без дозволу одного з батьків?

Дедалі частіше у нашому житті доводиться стикатися з не розумінням одного з колишнього подружжя, зокрема, не дають згоди на отримання дитиною паспортного документу для виїзду за кордон України.

Таким чином,   матері/батьку необхідно звернутися до суду з позовними вимогами до матері/батька дитини, з залученням третьої особи на стороні позивача без самостійних вимог, органу опіки та піклування, про: 

— надання дозволу на виготовлення проїзного документа дитині, 

-отримання дозволів (віз) в консульській (дипломатичній) установі для перетину державного кордону України — гр. України супроводі матері або уповноваженої ним особи за нотаріально посвідченою згодою без заяви про згоду батька. 

-надання дозволу на тимчасовий виїзд за кордон в країни ближнього та дальнього зарубіжжя у супроводі матері або уповноваженої ним особи за нотаріально посвідченою згодою без заяви про згоду батька терміном 90 днів протягом року, упродовж трьох років з моменту набрання рішення законної сили.

Останні записи