Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.02.2012, 22:25

До других роковин

Експерт з питань соціальної політики

25 лютого - одна з найсумніших дат в новітній історії України: другі роковини провального президентства Януковича.

Кількамісяців тому підконтрольні та зацьковані главою держави суди спеціальноюухвалою дозволили йому... невиконувати передвиборчих обіцянок. Для Януковича це вкрай важливе рішення, бовін не виконав жодного пункту своєї передвиборчої програми. Але жодне рішення судуне звільнить його від відповідальності перед народом України.

Януковичобіцяв нам  «почути кожного», «покращити життя вже сьогодні», збудувати«Україну для людей». Чи покращилось життя громадян України? Чи відчувають люди,що Янукович і Партія регіонів будують Україну для простого люду?

Звичайнож, ні. Бо замість України Янукович вкладаєсотні мільйонів доларів у вкрадене Межигір’я, літаки, яхти, конюшні тагольф-клуби. За витратами з бюджету, Янукович - найдорожчий президентсвіту. І це – в  одній із найбідніших країн Європи! Жодна держава невитрачає на свого керівника стільки, скільки ми. У нього - золоті унітази талюстри. Його розкошам могли б позаздрити навіть арабські шейхи. Особисто дляЯнуковича прокладаються нові дороги, будуються вертолітні майданчики. У нього -найдорожчі гелікоптери, оновлений найкрутішими іномарками кортеж та новий авіалайнервартістю ледве чи не в мільярд гривень.

Алей цього йому замало. Януковичу тісно вже навіть у Межигір’ї. До нього вінприєднав тисячі гектарів кримської землі включно із легендарною горою Аю-Даг . Ця заповідна місцина протягом 87 років була улюблениммісцем для прогулянок дітей з Артеку, а тепер - стала мисливським угіддямивласника Межигір’я.

Прізвище Янукович заслуженовписано в рейтинг найбагатших людей ще за підсумками першого року йогопрезидентства. Зрозуміло, що другий рік для нього особисто був не менш вдалим ніж перший,враховуючи десятки виявлених журналістами фактів багатомільярдних корупційнихсхем до яких, так чи інакше, причетне найближче оточення президента. Українська корупція – це тисячі бруднихпотоків, які всі впадають в Межигір’я та збагачують його власника.  

Невідстає від Януковича його оточення. Вони продовжують привласнюватипідприємства,  землю та інші ресурси.Дійшли вже до того, що вирішили «приватизувати» залізницю: щойно більшістьухвалила відповідний закон.

Ну,а як сьогодні живуть прості люди в Україні, багато розповідати не треба. Кожнийз нас щодня відчуває це на своїх сімейних бюджетах. За два роки президентства Януковича ціни на продукти виросли вдвічі. Постійнозбільшуються тарифи на «комуналку», телефонний зв'язок, водопостачання,електроенергію. Це при тому, що Україна для забезпечення домогосподарствмає достатню кількість дешевого газу внутрішнього видобутку і виробництва, цінана які не залежить від цін на російський газ.

Підвищенопенсійний вік. Скасовано пільги чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Масовозакриваються школи, лікарні, аптеки і навіть залізничні станції. Новийподатковий кодекс Януковича знищив сотні тисяч малих підприємців, позбавившиїхні родини засобів до існування.

Вселян хочуть за безцінь відібрати землю: Янукович планує зробити її товаром іскупити для себе та для своїх.

Країна скочується в міжнароднуізоляцію. Янукович розварився з Євросоюзом, і в той же час не здатний знайтиспільної мови на рівних з Росією.

!!! Уся суть політики Януковичатака: бідні стають ще біднішими, зате багаті – ще багатшими.

Щобтаку владу не змела хвиля народного гніву,  режим Януковича вдається дополітичних репресій. Незаконно, безпідставно і несправедливо кинуто за гратиЮлію Тимошенко, Юрія Луценка, та інших опозиційних політиків. Придушуєтьсясвобода слова і свобода зібрань. СБУ, МВС та прокуратура пресують всіх, хто маєсміливість відстоювати свої права. 

!!! Газова справа проти ЮліїТимошенко розвалилася, і це очевидно не тільки для всього світу, який висловивсвоє негативне ставлення до політичних репресій в Україні, а й для Януковича.Саме тому проти нашого лідера реанімували побиту міллю справу ЄЕСУ. Ця справатак само абсурдна, вона не містить жодного факту, який би доводив звинуваченняпроти Юлії Тимошенко. Ця справа була закрита 2 палатами Верховного суду Україниу 2005 році. Але ненависть Януковича не має меж. !!!

Януковичвідчуває, як наростає хвиля народного гніву. Він не довіряє вже нікому, навіть перевіренимдонецьким кадрам. Саме тому останнім часом на ключові посади в силових органахпризначаються люди з числа осіб, наближених та особисто зобов’язаних родиніЯнуковича. В українському політичномусловнику з’явилося слово «сім’я». І не та сім’я, яка є найважливішою складовоюсуспільства, а сім’я в тому значенні, яке це слово має в мафіозному сленгу.

Ачому дивуватися? Україною сьогодні керуєкримінальна мафія, на чолі якої стоїть справжній дон та хрещений батько Янукович.

Чимраніше піде Янукович, тим краще для кожного з нас. Вже сьогодні очевидно: Янукович не справляється і ніколи вже несправиться із ношею президента. Він не думає про народ, а посада для нього є лишеінструментом збагачення його сімейного клану.

Тому ми вимагаємо від Януковича йтиу відставку! Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення дострокових президентськихвиборів! Ми вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко, яка єдина може протистоятирежиму та вивести Україну з економічної прірви та міжнародної ізоляції !

Останні записи