Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.11.2011, 16:34

От тобі, бабусю, Януковичів день!

Експерт з питань соціальної політики

Що не кажіть, а дочекалися, нарешті, старенькі соціальної справедливості... Навіщо уряду переписувати кодекс, коли й так всіх суддів «нагнули»?

Що не кажіть, а дочекалися, нарешті, стареньківиборці соціальної справедливості від Януковича.

 4 листопада на офіційному сайті президентаопубліковано солідний документ, «Указ про деньсоціальної справедливості».

 Читаєш преамбулу цього документа, і серцерадіє: «з метою привернення уваги... до вирішення питань соціальноїсправедливості… та необхідності... побудови в Україні суспільства соціальноїсправедливості та активного впровадження в життя політики і стратегії,спрямованих на її забезпечення»...

 Ні, не думайте, що це обгрунтування відставкиуряду Азарова або складення гарантом власних повноважень. Янукович всього лишепостановив: «установити в Україні День соціальної справедливості, якийпроводити щороку 20 лютого – у Всесвітній день соціальної справедливості».

 Отаке щастя привалило всім знедоленим, біднимта нещасним українцям на гребені другої хвилі економічної кризи.

 Сумно, авжеж, що день соціальноїсправедливості настане не сьогодні. І навіть не завтра. Аж три місяці чекати.Але виборці Партії регіонів затягнуть паски і доживуть, доживотіють до соціальноїсправедливості, чи не так? Їм звично… «Ті, кому найважче – вони мовчать,чекають, терплять»…

 А ми тим часом згадаємо народне прислів’я, щодиму без вогню не буває. І якщо вже на Банковій випустили димову завісу, тоявно не « з метоюпривернення уваги » до пожежінародного гніву з приводу антисоціальної політики хунти «регіоналів». Швидше –для відвертання уваги.

 Очевидно, можновладцямдуже не хотілося, щоб пенсіонери звернули увагу на законопроект№ 9400, внесений урядом майже одночасно із указом про «День соціальної справедливості».

 У цьому законопроекті,підписаному прем’єр-міністром Миколою Азаровим, пропонується внести зміни достаттей 183, 256, 266, 267 Кодексу адміністративного судочинства України, асаме: скасувати негайне виконання судових рішень щодо обчислення, призначення,перерахунку пенсій тасоціальних виплат і зменшується в 50 разів (!) сума штрафу за невиконаннярішення суду.

 Тепер замислимось: навіщо уряду переписуватикодекс, коли й так всіх суддів «нагнули»? Зараз суди масово відмовляютьпенсіонерам у перерахунку пенсій, та й апеляційні суди тисячами штампуютьпостанови про скасування прийнятих до 2010 року позитивних рішень.

 Відповідь очевидна: схоже, влада готова пітина радикальне скорочення пенсій та інших соціальних виплат. Мабуть, знайшликраще застосування кредитам МВФ, аніж латання дірок у Пенсійному фонді –скажімо, вивести ці кошти на приватні рахунки в офшорах. Забезпечити власнустарість.

 Такі дії, звичайно, оскаржуватимуться в суді.Всі справедливі позови пенсіонерів та пільговиків не можна буде свавільновідхилити, бо тоді соціальний вибух не забариться, та й платити людямкомпенсації за присудами Страсбургу потім буде собі дорожче.

 От і виходить, що окрім фальшивого «соціального» свята режим «регіоналів» хочестворити фальшиве «соціальне» правосуддя. Суди задовольнятимуть позовипенсіонерів та пільговиків, але ці рішення не виконуватимуться. І чиновники ненестимуть за це ніякої відповідальності. Або, в крайньому разі, хтось одноразовозаплатить мізерний штраф про людське око. Це обмежить виплати в першу чергу чорнобильців, афганців, військовихпенсіонерів та дітей війни.

Нагадаємо, що  9 вересня кнопкодави Януковича  прийняли в першому читанні законопроект №9127, яким, зокрема, передбачаєтьсявстановлення Кабміном порядку, що  суттєво обмежує соціальні виплати і пільги 16 категоріям громадян. 

Це викликало бурю обурення і масових протестів. Щоб збити хвилю народного протесту Януковичзавчасно кинув за грати лідерів опозиції Юлію Тимошенко та Юрія Луценко. 

Метою нового законопроекту відвлади Януковича є ускладнення розгляду судових справ, які пов'язані ізпенсійним забезпеченням, нарахуванням заробітних плат та соціальних виплат, а також не виплата вжевідсуджених грошей.

От таку «соціальну справедливість» готує своїм виборцям Партія регіонів начолі з Віктором Януковичем та Миколою Азаровим.

Віктор Янукович має запитати себе, а хто ж провокує і підштовхує дореволюцій. Не якісь там незрозумілі озброєні опоненти, які, за його словами,збираються захоплювати органи влади. До цього підштовхує своїми антисоціальнимита антинародними діями саме уряд Азарова.

Суспільству нарешті слідусвідомити, що обіцянки правлячого олігархічного режиму нічого не варті, таоб’єднатися у боротьбі  за своїправа,  за людську гідність, заєвропейське майбутнє наших дітей та України.

Україна гине під владоюкримінально-олігархічного режиму!

Зупинити це може тільки відставка Януковича і розпуск Верховної Ради.Партія «Батьківщина» закликає опозиційний рух і всіх громадян України вимагатинегайної відставки Януковича з посади Президента та дострокового розпускуВерховної Ради.

Чесні та демократичні дострокові вибори –

це  шлях, якийврятує Україну від занепаду та міжнародної ізоляції.

Останні записи