Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2011, 12:31

План зриву угоди з Європейським Союзом в дії

Експерт з питань соціальної політики

Янукович кинув черговий зухвалий виклик демократичному світу, буквально знущається над друзями України в ЄС і робить все навіть неможливе ...

У ті години, коли на рівні керівництва Євросоюзу вирішувалося питання, скасовувати чи ні заплановану зустріч з Януковичем у Брюсселі, кинуто зухвалий виклик …

Янукович кинувчерговий зухвалий виклик демократичному світу, буквально знущається над друзямиУкраїни в ЄС і робить все навіть неможливе для зриву зустрічі в Брюсселі, длязриву підписання угод про вільну торгівлю, про політичну асоціацію табезвізовий режим.  Показово, що про новуу лапках справу проти Юлії Тимошенко СБУ повідомила буквально у ті години, колина рівні керівництва Євросоюзу вирішувалося питання, скасовувати чи нізаплановану на третю декаду жовтня зустріч з Януковичем.

Страх побачитиТимошенко на свободі паралізуєрозум Януковича. Нове звинувачення поепізодам 15-16-ти річної давнини – це апофеоз абсурду цієї влади.

Газова справарозвалилася і для Європи очевидна вся її неправдивість. Справа по пенсіям длялюдей, які нібито виплачені грошима з Кіотського протоколу, машини длясільської медицини – все це теж розсипалося. Але Янукович маніакально боїться,випускати Тимошенко, тому й знову відкопали справу по ЄСУ. Але усі справи поЄСУ розглядалися українськими судами і давно закриті. Вся «правоохоронна»система часів Кучми не змогла нічого довести. По всім епізодам  давно минули строки давності.

     Влада вкотре реанімує сто разів «пережовані» справи п’ятнадцятирічноїдавнини, по яких виграні всі судові справи, у т.ч. й у Верховному суді.Очевидно, вся репресивна машина Януковича так і не спромоглася знайти бодайнайменший реальний факт порушення Закону з боку Юлії Тимошенко на посаді главиуряду.

      Маємо справу з черговим фальсифікатом,виготовленим на замовлення Януковича. Ця справа, як і попередні, шита білиминитками. Звинувачення – брехливі від першого до останнього слова.  Згідно українського, і згідно російськогозаконодавства держава не несе відповідальності за борги комерційних структур.Протягом такого терміну жоден борг, навіть якщо він й існував, не може ні обраховуватися,ні обліковуватися.  Тимошенко неперекладала цей борг на державу, Україні не має по тому боргу жодних зобовязань. 

     Порушення Януковичем нової справи протиекс-прем'єра Юлії Тимошенко є індикатором вибіркового використання правосуддя уполітично вмотивованих переслідуваннях лідерів опозиції.  Про це кореспонденту УНІАН у Брюсселізаявила речник ВерховногопредставникаЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Майя Кощанчич.

    Стрімко втрачаючи підтримку, давно вже не любимий народом, а, навпаки,йому ненависний, Янукович вже не бачить іншого способу утриматися при владі,крім політичних репресій, тиску та залякувань. Днями міліція, яка лише парутижнів тому продемонструвала повну імпотенцію у боротьбі із злочинністю,штурмувала помешкання лідера «Батьківщини молодої» Євгена Суслова татероризувала його літніх батьків. Сьогодні вони здійснили напад на громадськуорганізацію воїнів-афганців – лише за те, що люди виступили проти спроброзкоровілої на межигірських харчах влади забрати у них окуплені бойовимиранами мізерні пільги. Завтра режим обере собі іншу жертву.

     Справою менше, справою більше – від того не міняється ані диктаторськасутність Януковича, ані наша готовність боротися з цим злом до переможногокінця.

      Політика Януковича несумісна зєвропейськими цінностями. Керівники європейських країн прямо вказали Януковичу,на те що наявність політвязнів в Україні , закриваєєвропейську перспективу.

Р.S. З останніх новин:     Шлях України до ЄС буде закритий, поки  Юлія Тимошенко та іншіполітв’язні не вийдуть насвободу. До такої спільної думки прийшли глави урядів Чехії, Польщі та Угорщинив п'ятницю в Празі.

"До тих пір, поки колишнійпрем'єр Тимошенко не вийде з в'язниці, буде важко говорити провідповідність України стандартам ЄС", - зазначив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Він підкреслив, що дотримання прав людини є "головним стандартом дляЄС".

"Ми прийшли до висновку, що виступаємо за прозахідну орієнтаціюУкраїни. Але з іншого боку, ми не можемо уявити, що в ЄС без перешкодратифікують Угоду про асоціацію з Україною в умовах, коли в цій країні непрацює нормально судова система, а Тимошенко залишається у в'язниці", -заявив прем'єр Чехії Петро Нечас.
Останні записи