Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2011, 20:27

Суд над Тимошенко

Експерт з питань соціальної політики

Газовий контракт Тимошенко є стандартним для країн Європи

Це був не суд, а судилище: без Конституції, без законів, без справедливості, без свідків захисту, без будь-якого права на захист, без останнього слова…

Тимошенкозверталась, не до продажних і переляканих прокурорів та судді, бо вирок вженаписаний на особисте замовлення Януковича. Вона говорила до суспільства, доукраїнських громадян, до демократичної світової спільноти.

Юлія Тимошенко: «Це був класичний суд Лінча, коли зібралася групалюдей, об'єднана одним незаконним  завданням, і незважаючи на невинуватість, булозавдання розправитись, і вони це зробили».

          Тимошенко кинули до в’язниці, бо вона посунулакорупційні інтереси

          Газову кризу 2009 року створили корупційні схеми,які покривав тодішній президент Ющенко. Під час розв’язання кризи Тимошенкоусунула ці схеми і діяла законно.

          Юлія Тимошенко: «Я, як на ту хвилину прем'єр-міністр,хочу заявити, що діяла законно, логічно, ефективно, по-державницьки.  Я не торгувала землею під Чорноморський флот,не торгувала газотранспортною системою, «Енергоатомом», «Укртелекомом». Я нездала жодної п'яді української землі, і жодної гривні державної власності небуло поставлено під удар, криза була розв'язана».

           Зараз  після 20-ї річницінезалежності (як і на десяту) вона в тій самій камері, в тій самій в'язниці зате ж саме - за те, що будучи прем'єр-міністром робила спроби захистинаціональні інтереси та усунути колосальну газову корупцію «Росукренерго».

          Адвокати Тимошенко доводили в суді очевидні речі

          Булоочевидно, що немає злочину, але адвокатам треба було використати увесь свійдосвід, закони, документи, щоб довести, що два на два – це чотири. Більше того,їх ні суддя, ні прокурори не слухали і чути не хотіли.

          Юлія Тимошенко: «Коли Олександр Плахотнюк, витративши дватижні, і на відміну і прокурорів, і судді, і слідчих вивчив кожен папірець цієїкримінальної справи, і коли він все це сміття вивалив у своїй доповіді ірозклав на складові: коли слідчі дії по вилученню ключових доказівпроводилися 31 квітня 2011 року - в день, якого не існує в календарі, коливін показував, що експертизи замовлялися набагато пізніше, ніж по датамотримували результати, коли він проаналізував увесь цей мотлох і просто назваввсе своїми іменами, то стало зрозуміло, чому немає прямої трансляції».

          Після всієї роботи, яку проробилизахисники треба було б припиняти цей абсурд, треба виносити виправдувальнийвирок та закривати цю ганебну для України справу.  Знищують лідера опозиції, за якого у 2010році проголосувало майже 12 млн. виборців,  половина України!

         Кримінальна справа проти Тимошенко – прикриття для здачі  газотранспортноїсистеми

        Кримінальна справа проти Тимошенко, крім знищення головного конкурентаЯнуковича, є ще й прикриттям для здачі владою газотранспортної системи. Підприкриттям ідеї «невигідних контрактів» цю колосальну власність народу хочутьперевести у  родини, які нині керуютьдержавою.

          Юлія Тимошенко: «Сьогодні вони говорять про якісь невигідні контракти і під цією завісоюпросто здають Україну… Їм потрібне прикриття для здачі заздалегідь обговоренихоб'єктів, і тому вони сьогодні влаштували все це шоу, влаштували інформаційнукампанію про те, що ці контракти не вигідні».

          Жодним кроком Тимошенко непорушила національні інтереси

         Підписуючи газові контракти, Тимошенко перш усьогодбала про політичну незалежність України і підписала стандартний дляєвропейських контракт.

Юлія Тимошенко: "Для України підписаний контракт і підписанаформула давала стратегію виходу на ринкові ціни, - заявила Тимошенко. -Скажіть, чому тоді не більш заможні ніж Україна, прибалтійські країни з першогодня перейшли на жорсткі ринкові ціни і заявили, що будуть сидіти без тепла,опалювати вугіллям, але через ціну на газ не дозволять формувати політичні  впливи на їх країни. Скажіть, чому Грузія неставить спеціальних умов дати їм пільгові ціни, а живуть політичновільними!  А що наша сусідня Польща нехоче мати ціну на газ 200 доларів? Хоче, але вона знає, що треба вибудовуватисильну економіку, незалежну країну».

 Газовий контракт Тимошенко є стандартним для країн Європи

      "Газпром" і "НафтогазУкраїни" у 2009 році уклали стандартний газовий контракт. Юлія Тимошенкозатвердила стандарту систему цін і стосунків.

       Захист має в розпорядженні  зразки38-ми контрактів інших  країн з"Газпром". На момент середи було проаналізовано 23-х із них.Результати показують, що між «Газпромом» і «Нафтогазом» застосовано стандартнієвропейські формули. Єдине, що відрізняє ці контракти – це країни та назвикомпаній, із якими вони укладені.

Таким чином, Україна не є винятком в цьому переліку, і контракти, щоукладені Юлією Тимошенко, повністю ідентичні тим контрактам, які"Газпром" підписав з іншими споживачами.

   Екс-прем'єр-міністр ЧехіїТополанек: Юлію Тимошенко немає за що судити

Екс-прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек, який у 2009 році брав участь у газових переговорах України і Росії, вважає, що Юлію Тимошенко немає за що судити.

 МарекТополанек: "Я наТимошенко як тодішній голова Ради Європейського Союзу в рамках маятниковоїдипломатії тиснув. За мною стояло півмільярда громадян Європейського Союзу,велетенські проблеми, які загрожували Болгарії і Словаччині".

Марека Тополанек: "Юлія Тимошенко тоді поводилась дуже мужньо.У неї не було іншої можливості, ніж домовитись із Росією. ".

Марек Тополанек: "Договір, який вона тоді була вимушенапідписати з Росією, захистив людей в Україні і зберіг імідж України, якщоговорити про її європейський вибір. …Я не думаю, щоб її можна було за щосьсудити".

Юлія Тимошенко: Януковичпоставив на собі  клеймо диктатора

          Юлія Тимошенко заявляє, що у режиму є планвинесення їй обвинувального вироку у першій та другій судових інстанціях, апотім Янукович планує здійснити помилування.

Юлія Тимошенко:  «Я знаю,що у них є план винести обвинувальний вирок, причому на першій та другійінстанції зірвати всі європейські домовленості. Потім Янукович хоче звернутисяз пропозицією про помилування, але є маленька деталь - деталь в тому, що вінуказ змінив і за помилуванням мусить звертатися той, проти кого винесенообвинувальний вирок».

 Юля наголосила,що ні за яких обставин не проситиме про помилування.

Юлія Тимошенко:   «Я хочусказати, що ні за яких обставин, ніколи я ні за яким помилуванням не звернуся,не звернуся тому, що для мене це буде визнанням диктатури, визнаннямнеправосуддя, нахабності і цинічності всієї системи авторитарної влади. І хайвін такі плани навіть не будує».

ЮліяТимошенко: «Це буде вирок не мені – це буде вирок, по-перше,всій системі правосуддя, тому що рано чи пізно всі дізнаються про те, що тутвідбувалося. По-друге, це буде вирок цій системі силових структур – СБУ, прокуратурі– тому що там кожному клеймо треба буде поставити, що ви фальшуєте справу і щови займаєтесь політичними репресіями. Це однозначно буде вирок не мені - цебуде вирок Януковичу, тому що він собі на лоба поставить клеймо, що вінпросто є диктатор і що він позбавляє всіх елементів демократичного суспільства».

Останні записи