Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.09.2011, 12:15

«Кровосісі» 2012

Експерт з питань соціальної політики

Від реальної країни і реального суспільства ця влада відгороджується парканами, кортежами, полками «Беркуту».

Ви не замислювались над тим, хто, із якою метою популяризує серед молоді фільми про вампірів?...

Хтось поширює«вампірські саги» в інтернеті, ставить їх у репертуар кінотеатрів і так привчаєхлопців та дівчат вважати нормальним виживання за рахунок смерті інших людей.

Крилатийнеологізм «кровосісі», який ненароком зірвався з вуст керівника уряду МиколиАзарова, вже став синонімом чиновницького цинізму та державного грабункунаселення України. І азаровський проект державного бюджету на 2012 р. яскраводемонструє, що влада всупереч своїм обіцянкам продовжує пити кров народу.

Аналізсоціальної складової проекту Держбюджету на 2012 рік дозволяє зробити висновок,що у наступному році  владою запланованийграбунок населення (на всі соціальні програми всього 13,9 млрд. грн.) та зростання видатків на утримання влади (16,6млрд. грн., з них на Януковича та його адміністрацію майже 1,5 млрд. грн.).

Кандитатом вПрезиденти Віктором Януковичем було обіцяно встановити з 1січня 2011 рокумінімальну пенсію в розмірі 1200 гривень. Проте уряд Азарова в проекті бюджетуна 1 січня 2012 року запланував мінімальну пенсію...  тільки 822 гривні !

В проектібюджету Азарова не враховано й інші соціальні зобов'язання Януковича.  У статтях видатків нема грошей на збільшенняз 1 січня 2012 року  матеріальної допомогиродинам на виховання і утримання дітей. Було обіцяно, як всі пам’ятають, по 250гривень на дітей з 3 до 13 років, а з 13 до 18 років по 500 гривень. Проте в бюджеті вдвічі менші суми.

Немає в проектібюджету і грошей, обіцяних Януковичем для забезпечення цінової стабільностіантикризового продовольчого кошика і на доступність медичних послуг (навиконання цих обіцянок Януковича опозицією зареєстровано  відповідні законопроекти).

 Протягом 2012 рокумінімальні пенсії зростуть лише на 62 гривні, а мінімальна заробітна платавсього на 61 грн. Порівняйте це з суттєвим зростанням цін на газ, комунальні послуги, харчування та інше.

Розміри соціальних стандартів в проектіДержбюджету на 2012 р.  штучно суттєвозанижено. Прожитковий мінімум розрахований з переліку продуктів харчування тапослуг, затверджених ще 12 років потому: постановою уряду від 2000р. Це призводитьдо недоодержання належних пенсій, зниження заробітних плат,стипендій, невиплатисоціальної допомоги.

 За офіційнимиданими уряду Азарова фактичний прожитковий мінімум для працездатних осіб успоживчих цінах липня цього року склав 1098 гривень, а в проекті бюджетуз 1 січня планується  тільки 1017 грн.Тобто мінімальна зарплата в Україні не забезпечує навіть мінімально необхіднихфізіологічних потреб виживання працівників та їх родин.

 З метоювідновлення справедливості, а також  примусу влади до виконання передвиборчихобіцянок Віктора Януковича, опозицією («Батьківщина»)  зареєстровано законопроект № 9177, якимвстановлюється з 1 січня 2011 року мінімальна пенсія в розмірі 1200 гривень, амінімальна заробітна плата  в розмірі1506 гривень (прожитковий мінімум 1430 гривень).

Щомісяця кожному бюджетнику уряд Азарованедоплачуватиме більш ніж 300 грн. А кваліфікованим вчителям, лікарям ще більше – по600-700 грн. Адже продовжується практика грубого порушення Закону «Про оплатупраці»: з січня 2012р. посадовий оклад працівників 1-го тарифного розряду- 773грн., а мінімальна заробітна плата 1073 грн., різниця 300 грн.  Хоча по закону оклад працівників 1-готарифного розряду  має бути більшим за мінімальнузарплату.

В порушення Закону «Про державні соціальністандарти і гарантії» соціальна допомога малозабезпеченним сім'ям не досягає і50% прожиткового мінімуму. З метою відновлення справедливості  зареєстровано опозиційний законопроект, про визначення розміру такої допомоги вповному обсязі.

Ганебний закон №9127, щодо позбавлення допомоги та пільг 16 категорій громадян, завдяки«штурму» афганців та чорнобильців, ще не прийнято, а грошей на пільги в бюджетіна 2012 р. вже нема.

Зменшенофінансування програм виробництва протезів та обслуговування інвалідів.

В  проекті бюджета на 2012 рік (як і в 2010,2011 р.) не передбачено жодної копійки на компенсацію втрачених заощадженьОщадбанку СРСР, навіть на виплату допомоги родині по смерті вкладника.  Компенсація останній раз виплачувалась урядомЮ.Тимошенко у 2009 році.

В наступномуроці за даними студентських організацій заплановано недофінансування виплатистипендій на 638 млн. грн. А де обіцяні 75 % бюджетних місць у  вищих навчальних закладах ?

 «Економія»влади  на старих, дітях та інвалідах – цезнищення майбутнього і ліквідація гуманності в угоду інтересам купкичиновників-«кровосісь»!

 Зменшено на 6% фінансування галузі охорони здоров’я, боротьби туберкульозом,СНІДом, онкозахворюваннями. І це – на тлі значного збільшення витрат на медичнеобслуговування вищих посадових осіб.

Сума всіх витрат на фінансування санаторіїв і лікарень для вищих державнихчиновників у 2012 р. складе 465 мільйонів.          

Для порівняння, на санаторно-курортне лікуваннявсіх ветеранів війни, інвалідів та жертв нацистських переслідувань бюджет-2012передбачає лише 107 мільйонів гривень - у 4 рази менше !

 Як бачите,бюджетним «кровосісям» байдуже до здоров’я нації; вони піклуються лише просебе.

 При цьомуцинічні чиновники та політики впевнені у власній безкарності. Адже молодь,одурманена казочками про вампірів, думатиме тільки про власне виживання, апенсіонери масово на вулицю не вийдуть, особливо взимку. Якщо й вийдуть,цинічно розраховує влада – тим краще для «реформ», бо швидше вимиратимуть!

 Уряд Азароваспить і бачить море грошей для любого серцю «дерібана» після жаданогоприпинення виплат пенсіонерам, пільговикам та іншим соціально незахищенимверствам населення.

На цьому фонізбільшення витрат на ЄВРО-2012  на 7,5млрд. грн. (з яких 50%  випливе наКіпрі), це бенкет під час чуми. А де ж обіцяні іноземні інвестиції?  Томоже і ЄВРО-2012  проводити на Кіпрі.

 Крім того, цебюджет поліцейської держави. У той час, коли видатки на армію та соціальнийзахист військовослужбовців скорочуються, суттєво збільшено видатки на силові каральніструктури – Генеральної прокуратури (кум кума не образить), МВС , СБУ тощо.

Вертольотами, дачами, резиденціями і золотими унітазами влада Януковичабудує для себе віртуальну ВІП-країну. В цій країні все добре, тут ідуть правильніреформи, тут життя ВІП-«кровосісь» покращується щодня.

Від реальної країни і реального суспільства ця влада відгороджуєтьсяпарканами, кортежами, полками «Беркуту».

 Антисоціальна, антинародна політика «кровосісь»-олігархів  викликає масове обурення людей. Україна намежі соціального вибуху.

Щоб збити хвилюмайбутнього народного протесту Янукович завчасно кинув за грати та катуєлідерів опозиції Юлію Тимошенко та Юрія Луценко.

Останні записи