Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.09.2017, 12:34

Загрози судової реформи Порошенка

Експерт з питань соціальної політики

Порошенківська "реформа" позбовляє громадян будь-якого шансу на чесне судочинство!

Драконівськізакони Януковича від 16 січня 2014 року виглядають дитячою забавкою, упорівнняні з жахом судової реформи Порошенка.

Бо законопроектпрезидента Петра Порошенка № 6232 «Про внесення зміндо Господарського процесуального кодексу України,Цивільного процесуальногокодексу України, Кодексу адміністративногосудочинства України та інших законодавчих актів» є злочинним за самою своєюсуттю.

Президентпропонує позбавити усіх  громадян Українибудь-яких прав на саму можливість чесного судочинства.

Торкнемось лишенайбільш кричущих жахів, які президент підготував кожному громадянину.

Підкоривши собісудову гілку влади, Порошенко остаточно

перетворюєсуддів зі служителів Феміди на свавільних тиранів. Вводячи поняття «неприпустимістьзловживання процесуальними правами», президент та юристи з його Адміністраціїпозбавляють людей на будь-які права в суді.

Суддя навласний розсуд зможе відсторонити будь-якого захисника чи свідка з бокупостраждалої сторони. Та ще й оштрафувати цю людину на 160 тисяч грн., якщосудді так заманеться.

Суддя зможевідхилити будь-яке клопотання, заяву чи скаргу учасникапроцесу, навіть не пояснюючи – і цю дію судді жодним чином не можна будеоскаржити.

  Якщо суддізаманеться, він зможе будь-кому заборонити доступ досудової зали. При цьому,суддя може заборонити фото-та відео фіксацію відкритого судового процесу.

  Це – кінецьсуду. Це – смерть європейського судочинства!

ПрезидентПорошенко це також назве своєю черговою реформою?

  Реформиспрямовані на реальне покращання. Коли ж реформи погіршують стан справ, то цене реформа, це – злочин. За який карають Народ та Історія.

  Але це далекона все. Зараз суд має прилюдно оголошувати свої рішення, навіть ті, що прийнятів ході закритого судового засідання.

  Якщо депутати,схвалять цей законопроект, то судді зможутьприймати рішення й навіть їх не оголошувати.

А задляприйняття таких таємних рішень судді матимуть змогу таємно зустрічатись ізкожною зі сторін процесу. Задля чого, спитаєте ви? Задля прийняття рішення –найбільш вигідного для їх господаря або для власного збагачення. Корупція тахабарництво в судах сягнуть космічних масштабів!

  Всупереч усімконституційним нормам, позивачу-громадянину в адміністративному суді доведетьсясамостійно доводити, що влада порушила його права. При цьому, він не зможе взятигромадського захисника – тільки адвоката.

Коли 65 % громадян України живуть за межеюбідності (офіційні дані ООН), чи можуть вони собі таке дозволити?

  Захисту в судігромадянину не буде. Скільки пройде часу, доки наші суди перетворяться насудилища часів Сталіна, коли людей мільйонами страчували та відправляли доконцтаборів за відверто сфабрикованими звинуваченнями?

Хіба такуєвропейську Україну ми хочемо будувати? Чи за це гинули і гинуть наші найкращі донькита сини у боротьбі з іноземною військовою навалою та внутрішнім ворогом, ім`яякому – корупція?!

Фракція«Батьківщина» внесла до цього жахливого законопроекту Порошенка 931 поправку.Враховані лише 33…

  Необхіднозробити все можливе і неможливе, щоб цей законопроект ніколи не став законом!

  Сьогоднінайбільш прогресивні представники громадянського суспільстваєдиним фронтом виступають проти цього знущального законопроекту.

 

Коли людейпозбавляють правосуддя – в суспільстві починаються самосуд та анархія.  Містер Лінч може дійти і до    провладних депутатів та  можновладців …

Останні записи