Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.12.2016, 11:59

Нічний Бюджет Порошенка

Експерт з питань соціальної політики

Батьківщина голосувала проти бюджету корупції і бідності.

Фракція «Батьківщина» голосувала проти проекту Державного бюджету на 2017рік, оскільки він є корупційним та антисоціальним.

Про це заявила лідер фракції ЮліяТимошенко журналістам після ухвалення держбюджету-2017 силамипропрезидентських БПП, «Народного фронту», скотиняк Ляшка та риговських  груп «Воля народу» та "Відроження" ...
«Це бюджет великої корупції і великоїбідності!» – наголосила вона.

Політик різко розкритикувала процесухвалення бюджету та три бюджетоутворюючі закони, які розглядались ізчисленними порушеннями Регламенту: «Такого шабашу я ще не бачила в парламентіза своє багаторічне політичне життя».

Лідер «Батьківщини» звернула увагу нате, що дохідна частина цього бюджету наповнюється не шляхом закриття офшорів чидетінізації усіх оборудок монополій, а за рахунок соціально незахищених людей –фермерів, малого та середнього бізнесу, місцевих громад.

«У бюджеті-2017 заморожені пенсії тазарплати, нівельований захист для людей. Дохідна частина сформована з 15%податку на пенсії працюючих пенсіонерів, зі скасування пільгової системиоподаткування для залишків фермерських господарств, за рахунок позбавленнястудентів частини стипендій, збільшення системи оподаткування для малого тасереднього  підприємництва. Ось чим наповнений сьогодні бюджет!» – обуренозаявила журналістам Юлія Тимошенко.
 
Окрім цього, за її словами, продовженокорупцію НАК «Нафтогаз України», у тарифній сфері. Підприємства, наближені допрезидентського оточення, отримали преференції, а сума на повернення ПДВаграрним монополістам складає 29 млрд гривень.

«Насправді, це класична олігархічназмова з трьома очільниками: це спікер Верховної Ради Парубій, уряд на чолі зГройсманом і Порошенко як ключовий олігарх», – заявила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також вважає, що бюджетна наступний рік «є зібранням, квінтесенцією корупційних законів», ухваленихпропрезидентською більшістю та фракціями-сателітами.

«Одним законопроектом обібрали місцевігромади, другим – позбавили пільгового оподаткування малі та середні аграрніпідприємства, третім – відкрили офшори всередині країни. Плюс заморозилипенсії, забрали в дітей стипендії, у дітей-інвалідів та дітей-сиріт забралитакож бюджетне утримання, перекинувши їх на місцеві бюджети, не надавши дляцього грошей», – констатувала Юлія Тимошенко.

За підрахунками політика, на так званихбюджетоутворюючих законах провладні депутати «виторгували майже 80 відсотківсвоїх кланових преференцій».
Лідер «Батьківщини» також зазначила, щоцим бюджетом «заморожені зарплати практично всіх бюджетників, окрімнизькооплачуваних категорій, продовжений «тарифний геноцид». А державнийборг, який включає у тому числі й 150 мільярдів гривень «фінансової дірки»«Приватбанку», вже майже зрівнявся в об’ємом ВВП», додала політик.

Занепокоєння Юлії Тимошенко викликалитакож корупційні видатки для окремих фракцій, які підтримані в бюджеті.

«Народному фронту» кинули 200 млнгривень на проект «Стіна», над яким вже сміється вся країна: «Стіни» не існує,а 200 млн видатків на Яценюка є. Видатками на пожежні машини купили ще однуфракцію – віддавши на це 600 млн на окремий завод. Представники влади зновубудуть реконструювати свої хороми, зокрема, Маріїнський палац. І це в той час,коли в людей забирають пенсії і залишають драконівські тарифи», – обуриласьвона.

За словами Тимошенко, «такого ганебногобюджету в Україні не було ще ніколи». Голова партії також звернула увагуна те, що текстову частину проекту держбюджету депутати отримали за 5 хвилин доголосування.

«Петро Порошенко та його оточеннявідчувають, що доживають  при владі останні часи і вони перед політичноюсмертю намагаються взяти з країни усе, що можна, прикриваючись словами«демократія», «боротьба з корупцією», «деофшоризація». Це не парламент, апройдисвіти, які висмоктують з країни останні соки!» – наголосилалідер фракції «Батьківщина».
 
Поспішне ухваленням проекту бюджету-2017Юлія Тимошенко пояснила тим, що «Президент, спікер та прем’єр вирішилипопрацювати вночі, оскільки в депутатів більшості вже куплені квитки на від’їзду теплі краї на відпочинок».
Окрім цього, голова фракції подякувала120 депутатам від демократичних сил, які не проголосували за держбюджет.

«Це означає, що не у всіх депутатів немасовісті та моральних цінностей», – підсумувала Юлія Тимошенко. Як вже повідомлялося, «Батьківщина»   не голосувала   за антиукраїнський законопроект уряду №5131   про зміни до Бюджетного Кодексу, який нищить місцеве самоврядування.
Останні записи