Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.04.2016, 18:51

Хто зупинить ненажерливих банкірів-монополістів?

Експерт з питань соціальної політики

Штучно збільшуючи кількість платних послуг та підвищуючи розмір комісійних за звичайні операції для клієнтів, банкіри витягують з кішень зубожілих українців останне ...

Коли ми сплачуємо рахунки за комунальні послуги, то водночас платимо ікомісійні банку за цю послуги. 

Ця сума може становити 10 і більше гривень. Прицьому кількість окремих рахунків, які слід оплачувати за окремими платіжкамитакож зросла. Про це потурбувалися комунальні монополісти, знов-таки вінтересах збагачення власних банків.

Комісійні платежі стягуються із зарплатних та пенсійних карток, припоповненні карткового рахунку та знятті коштів, при здійсненні покупок.Особливо безсоромно накручуються комісії за зняття кредитних коштів. У певнихбанках такі комісії складають 6%, що просто не вкладається у рамки здоровогоглузду.

Схоже, що олігархи замість кредитування реального сектору економіки (промисловості,аграрного комплексу, створення робочих місць, інвестицій у добробут українськоїнації) не знайшли нічого кращого, аніж збільшувати вартість банківських операцій. 

Роблять вони це, керуючись винятково інтересами збільшення прибутку, задляотримання якого непотрібно жодних додаткових вкладень – сума комісіївстановлюється банком на власний розсуд і може сягати 10%. 

Зменшення кількості працюючих банків,що є результатом політики Національного банку, призвело до монополізаціїплатіжних послуг та грабіжницького підвищення їхньої вартості.  

Фракція ВО «Батьківщина» підготувала законопроект про встановлення фіксованих комісійнихтарифів  забанківськими операціями. Закон має захищати українців від сваволі монополістів.

Останні записи