Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.04.2016, 18:20

Змова

Експерт з питань соціальної політики

Які перспективи в Уряду Порошенка-Гройсмана?

Завдякидіяльності уряду Яценюка рейтинг його політичної сили впав майже до нуля. Тимне менше, його фракція у Верховній Раді залишається другою за чисельністю(після фракції президента). Яценюк пішов у відставку, оскільки цього вимагалосуспільство. 

Однак його фракція «Народний фронт» разом з фракцією Блоку ПетраПорошенка відмовилися розробляти новий, чесний курс розвитку країни, якпропонувала, зокрема, фракція «Батьківщина». 

Вони затягнули до нової коаліції«тушок», домовилися з олігархами і понад два тижні ділили портфелі і країну «надвох». У підсумку вони «роздули» уряд (чого варті лише 6!!!! віце-прем’єрів) ібанально працевлаштували своїх, потрібних людей на посади. За квотами Яценюкзберіг за собою ключових міністрів – МВС, юстиції тощо. 

Таким чином «доданки» уцьому рівнянні лише помінялися місцями, а сума, як відомо, залишилася сталою.Про народ знову ніхто не дбатиме!

Голосуванняза новий уряд стало яскравим підтвердженням ОЛІГАРХІЧНОЇ ЗМОВИ в парламенті. Голоси дали фракції БПП, НФ – і«Відродження» і «Воля народу», сформовані з колишніх регіоналів. При цьому булидопущені грубі регламентні порушення. Фактично голосування за новий урядвідбулося в такий спосіб, що об Конституцію просто обтерли ноги.

«Батьківщина» готує поданнядо Конституційного суду України щодо неконституційності призначення уряду тазвертається до демократичних сил у парламенті підтримати цей позов.

Фракція партії «Батьківщина»ініціює створення Тимчасової слідчої комісії ВРУ щодо оцінки корупційних дійуряду Арсенія Яценюка. Відповідний законопроект, якійрегламентує діяльність тимчасових слідчих комісій вже розроблено і подано допарламенту. Після ухвалення цього закону має бути створено ТСК, яка матиме спеціальнихслідчих прокурорів, які будуть конкретно розглядати кожну корупційну копійку:як заробляли на крові, як знищували ВСУ, як відмивали гроші на найвищихпосадових рівнях.

Фракція«Батьківщина» зробила все можливе, щоб зберегти єдність в країні і створитинову коаліцію, яка би справді дбала про людей і розвиток української економіки.«Батьківщина» визначила 5 пріоритетних напрямків і запропонувала потенційнимпартнерам по коаліції ухвалити розроблені під ці вимоги законопроекти.

ОднакБПП і Народний фронт відмовилися це робити, натомість вступили в змову золігархами.

Утакому випадку «Батьківщина» ухвалила єдино правильне рішення перейти в європейськудемократичну опозицію.

Лідер«Батьківщини» вважає, що парламент не засвоїв уроків попередньої коаліції. Усесійній залі Ради не було дискусії щодо помилок уряду Яценюка. Програму дійуряду нового Кабміну також ніхто не розробляв і не обговорював. А справжньоюметою ухвалення «пустого за змістом документу на декількох сторінках» булоотримання річного імунітету для нового складу Кабінету Міністрів.

Останні записи