Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2016, 11:27

Продаж української землі під час війни і кризи є злочином

Експерт з питань соціальної політики

Щодо заяви А.Яценюка про розпродаж 1 мільйона гектарів земель державного резерву

«Україна має 42 мільйони гектарів плодючихчорноземів, завдяки яким може прогодувати не тільки себе, а і всіх сусідів.Проте зараз гектар української землі коштує у 32 рази менше, ніж в середньомупо Євросоюзу – 500 доларів проти 16 000 доларів. Зараз немає ані повноцінногоземельного кадастру, ані відповідного законодавства, ані економічноїдоцільності для продажу землі. Цілком очевидно, що знайдеться безліч бажаючихкупити землю практично задарма. І це будуть олігархи або крупний іноземнийкапітал. А що отримають люди?» «Заявляти в таких умовах про необхідністьнегайного продажу землі – це злочин проти держави та цілковита втрата їїстратегічних перспектив» -  Юлія Тимошенко:  «Це чергове підтвердження кланово-олігархічноїприроди уряду Яценюка. І це пояснення, чому Яценюк так тримається за посаду: щеж не все привласнили!».  

З ініціативифракції «Батьківщина» в Україні продовжено мораторій на продаж земельсільськогосподарського призначення. Відповідне рішення підтримали практично всіфракції парламенту. 

Яценюк пояснює необхідність продажу тим, що ці земліперебувають в тіньовому та корупційному обороті. Хочу йому нагадати, щозавдання уряду в цьому випадку – ліквідувати тінь і корупцію, і далівикористовувати ресурс для зростання економіки. А продаж – це примітивний іабсолютно не стратегічний підхід. Натомість стратегічно вірним рішенням длядержави була би максимальна підтримка фермерів. Батьківщина» ніколи недопустить, щоб наше головне багатство – земля – була перетворена на товар зметою примітивної наживи ділків від влади».

Останні записи