Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.07.2015, 13:01

Позиція "Батьківщини" щодо подій у Мукачеві

Експерт з питань соціальної політики

«Батьківщина» вимагає негайно створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування подій у Мукачевому, яка вже у п’ятницю має прозвітувати, а також вирішити кадрові питання щодо керівництва силових структур.

«Батьківщина» вимагає негайно створити Тимчасовуслідчу комісію (ТСК) щодо розслідування подій у Мукачеві, яка вже у п’ятницюмає прозвітувати про результати розслідування, а також вирішити кадрові питаннящодо керівництва силових структур.

Проце лідер партії «Батьківщина» наголосила під час свого виступу наПогоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів.

«Требадо п’ятниці оголосити результати всій країні та поставити кадрові питання щодовищого керівництва силових структур України», – сказала вона.

Надумку Тимошенко, до ТСК мають увійти по два представники від фракцій тапредставники позафракційних депутатів.

«Мукачівськіподії показали, що силові структури на найвищому рівні, так само, як і нарегіональному рівні, є єдиним конгломератом, єдиним бандформуванням зконтрабандистами та корупціонерами», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вонавимагає до завершення розслідування відсторонити керівників силових структур уцьому регіоні, а також негайно створити підрозділи поліції в регіонах, девідбувається масова контрабанда під прикриттям силових структур.

ЮліяТимошенко вважає, що керівництво силових структур у нинішньому складі не можепровести об’єктивне розслідування подій, бо є їхнім учасником.

«Силовіструктури сьогодні не стоять осторонь, вони учасники цих процесів, вони«кришують», вони на цьому заробляють. Якщо ми це не усвідомимо, то в нас інадалі будуть такі стрільбища, знищення людей, нестабільність та хаос україні», – зазначила вона.

Народнийдепутат упевнена, що треба нарешті з’ясувати, «хто «кришує» контрабанду вкраїні».

Контрабандає наслідком неправильної акцизної політики, яку проводить уряд,вважає Юлія Тимошенко.

«Якщов країні цигарки коштують до 1 євро, а в країнах ЄС  від 4 до 7 євро, тотреба уряду негайно запроваджувати акцизи, які потрібні. І треба за рахунокцього збільшувати пенсії та заробітні плати», – зазначила лідер «Батьківщини».

Вонатакож заявила, що Мукачівські події – це страх у серці кожного українця, цестрах в серці кожної української родини.

«Сьогоднілюди з ранку до вечора дивляться телебачення та хочуть зрозуміти, чи почнутьзавтра стріляти в них, в їхніх дітей, чи будуть збройні протистояння в тилу, ане на фронті? І тому сьогодні треба дати відповіді на всі ці питання», –сказала вона.

Окрімтого, Юлія Тимошенко зазначила, що «хаос, започаткований у країні, є наслідкомнизького керівництва».

«Требадивитися, як цей хаос зараз долати», – резюмувала лідер «Батьківщини».

Останні записи