Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.07.2015, 09:51

Керівництво "Нафтогазу" провокує кризу неплатижів

Експерт з питань соціальної політики

Збільшення нормативу споживання газу на одну особу, яке пропонує «Нафтогаз», призведе до неплатежів і поставить комунальне господарство України на межу колапсу

«Батьківщина»домоглася від Уряду зниження норм споживання газу домогосподарствами, що немають лічильників, удвічі. Звісно, це призвело до того, що споживачі, які маютьсплачувати за газ відповідно до показників лічильників, встановленихпостачальниками за рахунок саме споживачів, відмовляються від такої форми оплати.

 

Відтак, голова НАК «НафтогазУкраїни» Андрій Коболєв зажадав збільшити норматив споживання газу на однуособу до рівня, який перевищує середній, з метою «стимулювати встановленнялічильників». При цьому реальний обсяг споживання газу на одну особу невраховується.

 

«Нафтогаз», переслідуючимету отримання надприбутків – за рахунок як нав’язаної послуги з встановленнята обслуговування лічильників, так і власне завищеної норми споживання газу,цілковито ігнорує ту обставину, що населення і так сплачує завищену ціну за газна межі реальної платоспроможності домогосподарств. Ця обставина неминучепризведе до кризи неплатежів у комунальному господарстві країни, поставившийого на межу колапсу.

 

Займаючи відповідальнупозицію щодо збереження та відтворення інфраструктури життєзабезпечення, партія«Батьківщина» і надалі докладатиме усіх зусиль задля збалансуванняплатоспроможності населення із потребами галузі. 

Останні записи