Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.04.2016, 17:15

Особливості сплати земельного податку ОСББ

Відповідно до ст. 269 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

          Відповідно до ст. 269 Податкового кодексу України (далі - ПКУ)платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток(паїв) та землекористувачі.    

          Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з днявиникнення права власності або права користування земельною ділянкою (ст.287ПКУ).   

          Убагатоквартирному жилому будинку власник нежилого приміщення (його частини)сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) зурахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державноїреєстрації права власності на нерухоме майно (ст.287 ПКУ).       

          Підставою для нарахування земельного податку єдані державного земельного кадастру, який містить сукупність відомостей ідокументів про місце розташування та правовий режим земельних ділянок, їхоцінку, класифікацію земель, кількісну та якісну характеристики, розподіл середвласників землі та землекористувачів (ст.14, ст.286 ПКУ).   

          Дляобчислення суми земельного податку необхідно звернутися до територіальнихорганів Держгеокадастру за місцезнаходженням земельних ділянок для отриманнявитягів із Державного земельного кадастру про розмір нормативної грошовоїоцінки земельних ділянок, в яких буде визначено площі земельних ділянок, пояких право власності або користування об’єднанням співвласниківбагатоквартирних будинків або підприємствами, установами і організаціями, щоздійснюють управління такими будинками, набуто та оформлено відповідно дозаконодавства.      

          Юридичним особам, які не оформили відповіднодо законодавства право власності або користування землею, необхідно звернутисядо органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для оформленнята реєстрації відповідних прав на такі земельні ділянки.

Останні записи