Концепції “затишно, як удома” вже недостатньо для сучасної сфери гостинності. Хороший готель має забезпечити для свого гостя на рівень кращий, ніж удома, відпочинок, лишити незабутній досвід і бажання повертатися знову й знову. Висококонкурентному затребуваному готельному бізнесу не обійтися без оригінальних рішень. Унікальну атмосферу, яка вигідно виділить ваш готель з-поміж інших, здатен створити професійний дизайн інтер’єру. 

За допомогою дизайну інтер’єру важливо  розказати унікальну історію, вплівши в цю історію айдентику бренду. При цьому необхідно фокусуватися на створенні гостинної, максимально комфортної, релаксової атмосфери. Спроєктований простір буде особливим, кастомізованим, а ваш бренд спадатиме на думку при спогаді про найкращий у житті відпочинок. 

З історією, яку ви розповісте відвідувачу через інтер’єрний дизайн, можна погратися. Як варіант, зробити акцент на локацію, де розташований готель. Привнесення в інтер’єр елементів місцевої культури чи апелювання до локальних пейзажів зробить готель невід’ємною частиною міста у свідомості гостя. Поєднуючи різні стилі, текстури, задіюючи витвори мистецтва, дизайнери привносять в приміщення унікальність і закладають особливий сенс. Вони створюють відчуття персоналізованості. Так гість, який тимчасово зупинився в апартаментах, почувається на своєму місці, наче простір спроєктовано саме під його конкретні  уподобання й потреби.

Зона готелю, яка формує перше враження у відвідувача й задає настрій – це його лоббі. Актуальне лоббі поєднує в собі продуману естетику й мультифункціональність. Тут важливо задіяти максимальний креатив і майстерність, щоб сформувати візуальний інтерес, привнести ексклюзивності й вау-ефекту для посилення враження. При цьому функціонально лоббі має бути ще й зоною зручної комунікації, соціалізованого відпочинку а також пристосованим до вирішення  бізнес-задач гостя. 

Номерний фонд хорошого готелю –  це не просто апартаменти з великими зручними ліжками. Номери апріорі мають включати все задля комфорту постояльця: достатньо місця для зберігання, зручні меблі, міні-бар, навіть креативний офіс для подорожуючого у бізнес-справах. Сучасне переосмислення готельних номерів зосереджене на створенні  універсальних, технічно оснащених та екологічних просторів. Задіяння новітніх технологій у номерах сучасних готелів надає гостям більше можливостей для контролю та автоматизації свого перебування. Серед них впровадження розумних кімнат з автоматизованими системами, віртуальні асистенти у номерах, безключовий доступ тощо. Щодо візуального оформлення, як правило, кімнати в сучасних готелях проєктуються в єдиній естетиці. Але якщо готель передбачає часте розміщення постійних гостей, можна відрізнитися кількома типами дизайну номерів. При цьому постоялець має можливість вибору і інтер’єр йому не набридає. Така різноманітність є ще однією перевагою готелю перед домівкою. 

Сучасний вибагливий турист звик до шикарних ванних кімнат, перебування у яких викликає враження релаксу в СПА. Тож чим більш продуманий і досконалий дизайн ванної ви надасте гостю, тим бажанішим буде відпочинок саме у вашому готелі.

У часи, коли їжа – справжнє мистецтво, ресторан в готелі має бути неперевершеною зоною демонстрації цього мистецтва й комфортного його споживання. При цьому взаємодіяти з відвідувачем на рівні емоцій. Тож відмінний дизайн інтер’єру ресторану в готелі має величезне значення для гостей. Крім того, хороший ресторан готелю приваблює й тих гостей, які не є постояльцями готелю, що сприяє впізнаваності бренду й прибутковості бізнесу. 

Розслаблююче середовище, що забезпечує зниженню стресу, неможливо уявити без елементів дизайну, які створюють відчуття зближення з природою. Ними можуть бути панорамні вікна з видом на пейзажі, затишні тераси у номерах, деревина, камінь, вода у вигляді  штучних водоспадів, озерець, а також живі зелені рослини в інтер’єрі.    

Завдяки грамотно інтегрованим деталям формується особливий характер готелю. Такі елементи задають глибини, сенсу, приємного сенсорного досвіду. В особливому просторі гість має змогу відчути себе особливим. Витвори мистецтва, модні  меблі, стильні деталі інтер’єру, підібраний зі смаком посуд,  продуманий декор задають настрій. Постояльці у  готелях зазвичай роблять красиві інстаграмні фото. Тож чим більш концептуальною буде кожна деталь, тим естетичнішою вийде компомпозиція, яка вабить зробити фото й поширити його у соціальних мережах, тегнувши улюблений готель.

Сучасний дизайн готелю має сприяти атмосфері піклування, релаксу, затишку й незабутньої, продуманої до дрібниць, естетики відпочинку й перезавантаження. Оберіть свою студію дизайну інтер’єрів для проєктування готелю, який закарбується у пам’яті, у який захочеться повертатися, рекомендувати друзям і колегам.